Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies

Kontakt

Miljø- og Fødevareministeriet

Miljøministeriet og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri blev lagt sammen til Miljø- og Fødevareministeriet, da Lars Løkke Rasmussen dannede regering 28. juni 2015. Samtidig blev Eva Kjer Hansen (V) udnævnt til ny miljø- og fødevareminister.
For henvendelser vedrørende fødevarer, landbrug og fiskeri følg linket og kontakt det tidligere Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Miljøministeriets adresse

Miljøministeriet 
Børsgade 4 
1215 København K 
Tlf. 72 54 60 00 
E-mail:  

Invitér ministeren

Hvis du har en invitation til Eva Kjer Hansen, kan du skrive til ministeren:

Åbningstider: 
Miljøministeriets departement er åbent for telefoniske henvendelser mandag til torsdag kl. 9:30 til 16 samt fredag kl. 9:30 - 15.

Anonyme anmeldelser - klik her

Åbenhedsordning om ministres udgifter og aktiviteter

Miljødialog - Miljøministeriets profil på TAG DEL

Presse: 
Kontakt mellem kl. 9.00-16.00 
Pressechef  tlf. 25 61 71 70
Pressemedarbejder tlf. 91 35 69 97
Pressemedarbejder tlf. 91 35 69 96

Web-redaktøren 
Hvis du har nogle spørgsmål eller kommentarer til hjemmesiden er du altid velkommen til at sende en mail til web-redaktøren på: 

Digital Post og sikker e-mail til og fra Miljøstyrelsen

80 pct. af al kommunikation mellem myndigheder på den ene side og virksomheder og borgere på den anden side skal foregå digitalt.

Det understøtter Lov om Offentlig Digital Post fra 2012, hvor målet er en mere sikker, lettere og hurtigere kommunikation.

Personfølsomme oplysninger
Du kan benytte borger.dk, hvis du vil sende personfølsomme oplysninger. For at benytte postkassen på Borger.dk skal du have et NemId og benytte NemLog-in. 

Læs mere på www.nemid.nu 

Digital Post og sikker e-mail
Digital Post til Miljøministeriet via Virk.dk
Siden den 1. november 2013 har det været obligatorisk for virksomheder at have en digital postkasse på Virk.dk til sikker digital kommunikation. Den bruges til at sende, modtage og besvare digital post til og fra det offentlige. Digital Post til Miljøministeriets institutioner skal sendes til de respektive institutioner. Læs om digital post på Virk.dk

I Miljøministeriet benyttes digital post til:
• At fremsende bebyrdende eller begunstigende forvaltningsretslige afgørelser (fx godkendelser, tilladelser, afslag, dispensationer) samt post med underskriftskrav.
• At modtage digital post.

Digital Post til og fra Miljøministeriet via Borger.dk
Siden den 1. november 2014 har det været obligatorisk for borgere at have en digital postkasse, som kan benyttes til sikker digital kommunikation med den offentlige sektor. 
Læs mere om digital post på Borger.dk

Miljøministeriet modtager Digital Post fra borgere. Og Miljøministeriet benytter Digital Post til at fremsende bebyrdende eller begunstigende post (fx godkendelser, tilladelser, afgørelser, afslag, dispentationer) samt post med underskriftskrav til borgere. 

Sikker e-mail
Du kan fortsat sende sikker e-mail (dvs. signeret og/eller krypteret) med en DanID-signatur til Miljøministeriets institutioner. Denne kanal benyttes især af og mellem offentlige institutioner. Vil du sende en krypteret e-mail til Miljøministeriet kræver det, at du har den offentlige nøgle til den relevante institutions hovedpostkasses certifikat. En sådan kan hentes hos Nets DanID A/S og skal installeres i dit e-mail-program. Link til Nets DanID A/S

Sender du en e-mail både signeret og krypteret, giver det dels sikkerhed for, at du er afsender, dels at e-mailens indhold ikke har været læst af uvedkommende.
Dokumenterne kan sendes til de e-mail-adresser, som er listet nedenfor:

Miljøministeriet:  
Departementet:  
Naturstyrelsen: Miljøstyrelsen:  
Kystdirektoratet

Læs om eFakturering

Se også FOA - Fælles Offentlig Adressebase, som er en fælles database, der indeholder alle offentlige myndigheders e-mail-adresser.

Informationscenter

Servicemål for Miljøministeriets Informationscenter
Vores mål er at besvare 80 % af henvendelserne samme dag, de resterende inden 5 dage.

Statistik for 2014
Informationscentret modtog tæt på 20.000 henvendelser:
96,95 % blev besvaret samme dag
2,81 % indenfor 2-5 dage
0,24 % senere end 5 dage

Brugerundersøgelse
Vi bestræber os hele tiden på at leve op til brugernes forventninger og laver årligt en tilfredsheds-
undersøgelse. 
 
 Brugerundersøgelse 2013
 
Har du været i kontakt med Informationscentret, vil du eventuelt blive kontaktet for at give dit bidrag til undersøgelsen. Det er selvfølgelig frivilligt, om du vil deltage.

For studerende

Vi har samlet en række input, hvor du kan finde viden, hårde fakta og inspiration til opgaver om natur og miljø.