Funktionsleder

- om at sørge for at rammerne er i orden

Jacob Siig Nørgaard, funktionsleder i økonomi og service, Miljøstyrelsen.


I NATIONENS TJENESTE

Jeg sørger for, at rammerne er i orden, og at folk føler sig velkomne. Mange ting spiller ind. Der skal være et sted at aflevere cyklen og bilen og overtøjet. Der skal være rent og ordentligt, noget på væggene og friske blomster i receptionen. Det hele skal fungere.

Jeg blev ansat lige inden udflytningen fra Haraldsgade. Sammen med arkitekten har jeg været med til at gøre Miljøstyrelsen i Odense klar til det store rykind.

Jeg var den allerførste der flyttede ind på Tolderlundsvej. Jeg boede her alene i fjorten dage. Huset var næsten klart, og der var kun håndværkerne og mig. Jeg satte mig i receptionen, så var jeg klar til at tage imod.

Min opgave har været at få praktikken ind i det. Der er nogle ting, som arkitekten synes er hammer pænt, men som ikke nødvendigvis fungerer. Det finder man ud af med det samme. Tekøkkenerne ser for eksempel flotte ud, men der mangler køkkenskabe.

Til gengæld har vi fået støjskærme på væggene i mødelokalerne, så lyden er god. Og der er et stødabsorberende lag i gulvet, så det ikke gungrer ned i etagen under.

Alle har en mening, når det kommer til indretning af vores arbejdsplads. Nogen mener, at bananer ikke hører hjemme i frugtskålen, fordi de er dårlige for klimaet. Andre elsker bananer. Nogle mener, her er for koldt og andre, at her for varmt. Det er min opgave at finde den rette balance.

Det bedste er, når ingen siger noget. Så ved jeg, at tingene bare virker.

Før jeg kom til Miljøstyrelsen arbejdede jeg 25 år som postmester på Fyn. Nu handler det ikke længere om at få breve fra A til B, men det handler stadig om logistik. Huset skal fungere bedst muligt for beboerne, som jeg kalder alle dem, der arbejder her.

I Miljøstyrelsen er der en helt anden stemning. Der bliver taget hensyn til den enkelte. Man kan parkere gratis. Hvis man sidder dårligt på stolen, kan man sige til, så får man en anden model. Det er noget, der et besluttet oppefra, at sådan skal det være. Det var helt anderledes i Posten, der oplevede jeg 15 år med nedskæringer.

Jeg sætter en ære i at følge med i, hvad der sker på miljøområdet. Miljøstyrelsen udfører et vigtigt arbejde, og vi har et godt ry. I modsætning til Posten.

Til familiefesterne er det blevet meget sjovere at fortælle, hvad jeg arbejder med, efter at jeg er kommet til Miljøstyrelsen.