Presseinvitation: Minister for fødevarer og fiskeri sætter fokus på klimatilpasning i Norden

Publiceret 23-08-2019

Mandag skal minister for fødevarer og fiskeri, Mogens Jensen, mødes med sine ministerkollegaer i Nordisk Ministerråd i Island. På programmet er de danske prioriteringer for fiskeri, jordbrug, levnedsmidler og skovbrug forud for det danske formandskab i 2020.

Klimatilpasning og CO2-lagring i jord, skov og havet er nogle af de emner, som ministeren for fødevarer og fiskeri skal vende med sine kollegaer, når der afholdes møde i Nordisk Ministerråd for Fiskeri, Jordbrug, Levnedsmidler og Skovbrug mandag den 26. august i Island. 

Der skal blandt andet drøftes emner – og tages beslutninger om det videre fællesnordiske samarbejde – vedr. kulstofbinding i jord og skov, bekæmpelse af spøgelsesfiskeri og plastforurening af vore have i forbindelse med tabte garn mv. samt revision af de nordiske næringsstofrekommandationer møntet på ikke kun at spise sundt, men også bæredygtigt. 

På dagsordenen er også afrapportering fra arbejdsgruppe, som har set på den nordiske læring af tørken i 2018 for jord- og skovbruget. Arbejdet forventes videreført med henblik på sammen i Norden at blive bedre til at være forberedte på ekstreme vejrsituationer og, når de opstår, håndtere disse i fællesskab, hvor det giver mest mening.

Program: 
09:00 – 12:30 
Ministerrådsmøde på Grand Hotel Reykjavik 

15:15 – 16:30 
Gunnarsholt (The Soil Conservation Service of Iceland)
- Havet – det islandske formandskabsprojekt i NMR 2019-21 (Hrönn Jörundsdóttir, MATIS) 
- Sustainable Land Management – Nordic Strengths (Árni Bragason, di-rektør, Soil Conversation Centre, tidl. direktør for NordGen) 
- Ministermødet afsluttes med pressemøde 

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Morten Kaus, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf.: 2126 2937, e-mail:Obfuscated Email

 

Pressekontakt til miljøministeren

Pressevagten: Tlf. +45 2091 5901
(kan ikke modtage SMS) 
Mail: Obfuscated Email