Presseinvitation: Miljøminister Lea Wermelin indvier Bisonstien gennem Almindingen

Publiceret 03-07-2019

Tag med ud og gå på søndag, når miljøminister Lea Wermelin indvier Bisonstien i Almindingen på Bornholm. Bisonstien er en af fem nye vandreruter på Bornholm.

I Almindingen midt på Bornholm græsser en flok bisoner. Det er med til at gøre naturen mere varieret til gavn for dyr og planter. Dyrene kan nu opleves fra en ny 12 kilometer lang vandresti, hvor man både kommer igennem indhegningen med bisonerne og skov, der fremover skal stå urørt. 

Ruten er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der siden sidste sommer er blevet navngivet og udstyret med god markering i form af farvede piktogrammer og prikker på pæle, træer og sten, så det er nemt at finde vej. Miljøminister Lea Wermelin inviterer alle til at gå med, når hun indvier Bisonstien på søndag.

Efter en tur på ca. tre kilometer gøres der stop i Bisonskoven ved Svinemosen, hvor der serveres bålpandekager og saftevand.

Mødested og tid:
Søndag den 7. juli kl. 10.30
Gåturen begynder på parkeringspladsen ved Bastemose i Almindingen. Parkeringspladsen har GPS-position 55.128614, 14.942644. Alternativt kør efter Segenvej 43 - hvis man kommer fra Rønne er det 500 meter længere henne på modsatte side af vejen.

Yderligere oplysninger: 
Presse- og kommunikationschef Mette Thorn, tlf: 2562 7270, e-mail: Obfuscated Email
Skovrider Søren Friese, Naturstyrelsen Bornholm, tlf. 30 94 62 37, e-mail: Obfuscated Email

Pressekontakt til miljøministeren

Pressevagten: Tlf. +45 2091 5901
(kan ikke modtage SMS) 
Mail: Obfuscated Email