Marienborg danner ramme om første skridt mod regeringens biodiversitetspakke

Publiceret 04-10-2019

Statsminister Mette Frederiksen, miljøminister Lea Wermelin og Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten tager første spadestik til regeringens biodiversitetspakke, når en bred kreds af interessenter samles til opstartsmøde på Marienborg 4. november.

Om præcis en måned indledes arbejdet med regeringens biodiversitetspakke.

Det sker, når statsminister Mette Frederiksen, miljøminister Lea Wermelin og miljøordførerne fra Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten samler en bred kreds af interessenter.

Startskuddet finder sted på Marienborg 4. november og er første skridt i retningen mod en ny dansk biodiversitetspakke. 

- Vi står ikke bare i en klimakrise, vi står også i en biodiversitetskrise. Naturen har behov for hjælp, og derfor vil regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten lave en ambitiøs plan for naturen – en biodiversitetspakke, siger miljøminister Lea Wermelin.

- Nu indkalder vi relevante interessenter, organisationer og forskere til et opstartsmøde på Marienborg. Her tager vi første spadestik til den pakke, som skal give biodiversiteten bedre vilkår i Danmark. Vi har behov for bidrag fra organisationer, foreninger og andre, der bruger, beskæftiger sig med og elsker naturen, siger Lea Wermelin.

Invitationerne vil blive sendt ud i næste uge. 

Yderligere oplysninger:
Pressesekretær i Miljø- og Fødevareministeriet: Rune Gleerup, tlf. 9133 4766, e-mail: Obfuscated Email

Pressekontakt til miljøministeren

Pressevagten: Tlf. +45 2091 5901
(kan ikke modtage SMS) 
Mail: Obfuscated Email