Miljøministeren skyder debatten i gang om nye globale naturmål

Publiceret 07-10-2019

24 interesse- og erhvervsorganisationer er i dag inviteret til debat om de kommende globale naturmål. Målet er, at civilsamfundet skal være med til at forme det danske indspil til de nye globale mål, som skal forhandles om et år i Kina.

Med ét år til deadline for de nye globale naturmål samler miljøminister Lea Wermelin i dag grønne organisationer, erhvervs- og interesseorganisationer til en debat om, hvad Danmark skal spille ind med.

Workshoppen er det første møde under det danske inddragelsesprojekt, som har til formål at inddrage civilsamfundet i arbejdet med de nye globale naturmål.

- Vi står i en naturkrise, hvor arter er udrydningstruede, fiskebestandene falder og insekterne forsvinder. Om et år skal vi fastlægge nye globale naturmål, og jeg arbejder for, at det bliver en slags naturens Parisaftale, hvor verdenssamfundet for alvor står fast på, at vi skal bremse den negative udvikling. Her vil Danmark melde ambitiøst ind. Nu spørger vi interessenterne, hvilke ønsker de har. Vi skal have det bredest mulige mandat, når Danmark stiller til forhandlingerne, og derfor er inddragelsen af civilsamfundet vigtig, siger Lea Wermelin.

Arbejdet med de globale naturmål kulminerer med den 15. partskonference under Biodiversitetskonventionen (CBD COP15) i Kunming, Kina i efteråret 2020, hvor de endelige mål vedtages.

- Vi ved, at danskerne ønsker en grøn fremtid, og regeringen vil arbejde målrettet for at forbedre biodiversiteten. De nye globale naturmål bliver den helt overordnede ramme for, hvad vi gør i EU, og hvad vi gør her hjemme, så det er afgørende, at det bliver ambitiøse mål, siger Lea Wermelin.

Yderligere oplysninger:
Pressesekretær Jonatan Lykke-Olesen, Miljø-og Fødevareministeriet, tlf.: 9359 7082, e-mail: Obfuscated Email

Pressekontakt til miljøministeren

Pressevagten: Tlf. +45 2091 5901
(kan ikke modtage SMS) 
Mail: Obfuscated Email