Presseinvitation: Lea Wermelin tager på tour de cirkulær økonomi

Publiceret 10-09-2019

Miljøministeren besøger den 12. september fem virksomheder, som har gjort cirkulær økonomi til en hjørnesten i deres forretning.

Regeringen vil gå forrest og øge både ambitionsniveauet og tempoet for en cirkulær økonomi. Torsdag den 12. september besøger Lea Wermelin en håndfuld virksomheder, som styrker den cirkulære økonomi.

Turen begynder i indre København kl. 09.00 og slutter i Næstved kl. 17.15. Pressen er velkommen.

 

Program:

09.00 – 9.30 Veras Vintage shop, Studiestræde 27, kld, 1455 København.

Tøjbutik der sælger, køber og leaser brugt tøj, også med abonnementsservice. Derudover arrangerer Veras tøjbyttemarkeder. Besøget skal sætte fokus på forretningsmodeller med et deleøkonomisk sigte, der skaber øget ressourceeffektivitet, og adgang til et meget større garderobe end den individuelle.

 

10.00 – 11.00 Circle house, Boligselskabet Lejerbo, Gammel Køge Landevej 26, 2500 Valby.

Circle House er en prototype i cirkulært byggeri til den almene boligsektor. Lejerbo står bag selve projektet, som er planlagt til opførelse i Aarhus-forstaden Lisbjerg, hvor der efter planen skal stå 60 almene boliger færdige i 2020. Besøget skal sætte fokus på designfasen i byggeri, herunder ’design for let adskillelse’, nye materialer, genbrug og genanvendelse.

 

11.45 – 13.15 Tier1Asset, Hejrevang 18, 3450 Allerød.

IT refurbisher, der opgraderer brugte computere og tablets mv. De sælger B2B til hele Europa med stor fokus på sikker datasletning, sporbarhed og selvfølgelig bæredygtighed.

Besøget i deres ’produktion’ skal sætte fokus på de store mængder elektronik vi forbruger og illustrere, hvordan produkters levetid kan forlænges og dermed forebygge dannelse af elektronikaffald.

 

14.00 – 15.00 Ikea, Taastrup, Mårkærvej 15, 2630 Taastrup.

Ikea bruger i stigende grad genanvendte materialer i deres produktion fx plastik, bommuld og træ. De arbejder mod at udvikle services og produkter, der understøtter reparation, opgradering, videresalg, genbrug samt produkt-som-service mv.

Formålet med besøget er at sætte fokus på, hvordan tiltag (genanvendte materialer, produkt som service mv.) kan gøre en forskel i stor skala, og hvordan omstilling til cirkulær økonomi er med til at berettige virksomhedens eksistens fremadrettet.

 

16.15 – 17.15 AffaldPlus, Ved Fjorden 20, 4700 Næstved.

Der sorteres i over 40 forskellige affaldstyper på deres genbrugspladser, og årligt sender de ca. 80 % af den samlede affaldsmængde til genanvendelse. En del af affaldet afsættes til videre forarbejdning fx pap, papir og plast fra kommunerne. De har bl.a. et forholdsvist nyt forbehandlingsanlæg, der sorterer på indsamlet madaffald fra borgerne.

Formålet med besøget er, at give et indblik i, hvordan forskellige affaldsfraktioner håndteres og behandles.

 

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær i Miljø- og Fødevareministeriet: Ming Ou Lü, tlf. 2077 0459, e-mail: Obfuscated Email

Pressekontakt til miljøministeren

Pressevagten: Tlf. +45 2091 5901
(kan ikke modtage SMS) 
Mail: Obfuscated Email

Pressechef Kirsten Palmer
Tlf. 41 85 11 30 
Mail: Obfuscated Email