Presseinvitation: Minister for nordisk samarbejde vil fremme bæredygtighed i Norden

Publiceret 01-09-2019

Tirsdag den 3. september skal minister for nordisk samarbejde, Mogens Jensen, mødes med sine ministerkollegaer i Nordisk Ministerråd. På programmet er ny vision for nordisk Ministerråd og de danske formandskabsprojekter under det danske formandskab for Nordisk Ministerråd i 2020.

Opfølgning på den nye vision for Nordisk Ministerråd, som statsministrene vedtog den 20. august, bliver et af hovedemnerne, når der er nordisk samarbejdsministermøde den 3. september 2019. Visionen har et styrket fokus på bæredygtighed, og samarbejdsministrene vil skulle lægge sporene for at opnå et mere fokuseret arbejdet, der i højere grad leverer resultater inden for klima og andre emner. 

Danmark, Grønland og Færøerne har i 2020 formandskabet for Nordisk Ministerråd, og på samarbejdsministermødet præsenteres tre formandskabsprojekter om unge, energiløsninger for isolerede samfund og bæredygtige kystsamfund. 

På mødet skal der endvidere tages beslutninger vedrørende blandt andet 2020 budgetforslaget, styrket samarbejde om gennemførelse af EU-retsakter og redegørelser om mobilitet og om børn og unge.

Yderligere oplysninger:
Pressesekretær Morten Kaus, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf.: 2126 2937, e-mail:Obfuscated Email

Pressekontakt til miljøministeren

Pressevagten: Tlf. +45 2091 5901
(kan ikke modtage SMS) 
Mail: Obfuscated Email