Danmark støtter Indonesien i kampen for mere genbrug og mindre affald

Publiceret 24-02-2020

Miljøminister Lea Wermelin annoncerede i dag i den indonesiske hovedstad Jakarta, at Danmark vil bidrage med 3,7 mio. kroner i udviklingen af en strategi for cirkulær økonomi i Indonesien.

190.000 tons affald hver dag, en hastigt voksende økonomi og over 260 mio. mennesker. Det er nogle af de basale vilkår, som gør at Indonesien i dag akut må se på, hvordan landet i fremtiden kan omdanne deres økonomi til at blive mere cirkulær og bæredygtig.

Danmark har gjort sig nogle værdifulde erfaringer, som kan være med til at hjælpe Indonesien med værktøjer, der er nødvendige for at sikre, at omstillingen foregår effektivt og med afsæt i en bredere grøn dagsorden. Derfor annoncerede miljøminister Lea Wermelin i dag, at Danmark vil bidrage med 3,7 millioner kroner til udviklingen af Indonesiens planer for cirkulær økonomi særligt i forhold til affald og genbrug.

- Både i Danmark og i Indonesien er klimaaftrykket alt for højt. Vi skal simpelthen genbruge mere, hvis vi skal sikre en grønnere planet til de kommende generationer. Danmark var et af de første lande i verden med en strategi for cirkulær økonomi. Vi har derfor gode erfaringer at dele med Indonesien til gavn for os alle sammen, siger miljøminister Lea Wermelin.

 

Samarbejde med Danida

Annonceringen af det danske bidrag blev godt modtaget på et stort arrangement, hvor den indonesiske minister for national udviklingsplanlægning Suharso Monoarfa takkede for det danske bidrag.

- Det er helt afgørende, hvis vi skal undgå de store affaldsmængder, som i dag havner på indonesiske lossepladser eller i værste fald ude i verdenshavet. Og her har danske virksomheder grøn teknologi, som kan hjælpe. Jeg er glad for, at Indonesien har sat sig det mål at skulle starte på en bæredygtig omstilling af deres økonomi, siger Lea Wermelin.

Den indonesiske regering har sammen med FN udarbejdet en køreplan for udvikling af en plan om cirkulær økonomi. Projektets første fase vil blive til med støtte fra Danmark. Det vil trække på danske erfaringer inden for affaldsområdet og Miljø- og Fødevareministeriets planer for udvidet producentansvar i affaldshåndteringen.

Danmarks bidrag på 3,7 millioner kroner kommer fra Danidas udviklingsmidler.

 

Yderligere oplysninger:

Presserådgiver i Miljø- og Fødevareministeriet Rune Gleerup, tlf. 9133 4766  e-mail: Obfuscated Email

Pressekontakt til miljøministeren

Pressevagten: Tlf. +45 2091 5901
(kan ikke modtage SMS) 
Mail: Obfuscated Email

Pressechef Kirsten Palmer
Tlf. 41 85 11 30 
Mail: Obfuscated Email