Miljøminister og WWF samler næste generation af unge naturforkæmpere

Publiceret 09-01-2020

Verdens vilde dyr og planter er i voldsom tilbagegang, men nu får unge danskere mulighed for at komme med gode råd, mål og forslag til miljøminister Lea Wermelin forud for internationalt naturtopmøde.

I dag skal 80 unge på Ungdommens konference om naturkrisen helt ind i maskinrummet og diskutere løsninger på den drastiske tilbagegang i biodiversitet. Ønskerne og forslagene vil miljøminister Lea Wermelin tage med i det videre arbejde frem mod et stort biodiversitetstopmøde i Kunming i Kina til efteråret.

For når ministeren drager mod Kina, er det for at forhandle nye mål for naturen og biodiversiteten. Det er en afgørende begivenhed for de unge, fordi det vil have indflydelse på deres fremtid. Konferencen skal bidrage til, at miljøministeren får gode råd med i baggagen, som kan gøre en forskel for de unges fremtid.

Lea Wermelin deltager selv på ungekonferencen og glæder sig til at få gode input fra de unge og blive klogere på, hvad de synes er vigtigt.

- Vi står ikke kun i en klimakrise, men også i en naturkrise. Jeg glæder mig til at høre de unges ønsker og forslag til de nye globale naturmål. Det er afgørende, at de nye globale mål bliver ambitiøse, og at vi får lavet en slags naturens Parisaftale, siger Lea Wermelin.

Ungdommens konference om naturkrisen afholdes af WWF Verdensnaturfonden i samarbejde med Miljø-og Fødevareministeriet i dag den 9. januar 2020 i Fællessalen på Christiansborg. 

De 80 unge vil i grupper udarbejde mål for blandt andet bedre forbrug af naturressourcer og fødevarer, bedre naturforvaltning samt økonomi og finansiering. Til slut præsenterer grupperne deres ønsker og forslag for miljøministeren og en række ordfører, der også deltager i konferencen.

Manglende handling vil gå hårdest ud over de unge 
Biodiversiteten understøtter alt liv fra svampe til planter, dyr og økosystemer på land og i vand - biodiversiteten er i krise i hele verden.

De ødelagte økosystemer har store konsekvenser, og de bliver kun større for de næste generationer, hvis ikke der bliver sat ind nu. Sådan lyder vurderingen fra Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, som af samme årsag kalder topmødet i Kina for fuldstændig afgørende og uddyber:

- Vi skal sikre, at unge har en stemme i udviklingen af de nye globale naturmål – det er jo deres fremtid på kloden, det handler om. Både herhjemme og globalt fortjener de en platform, hvor de kan ytre sig om deres bekymringer for naturen og fremtiden, og hvor de har mulighed for at komme med løsninger og tage ansvar, siger Bo Øksnebjerg. 

Deltagerne ved konferencen udgør et bredt udsnit af danske unge i alderen 16-26 år fra hele landet.

Yderligere oplysninger:
Presserådgiver Jacob Haaning Andersen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf. 21 19 27 50, e-mail: Obfuscated Email

Pressekontakt til miljøministeren

Pressevagten: Tlf. +45 2091 5901
(kan ikke modtage SMS) 
Mail: Obfuscated Email