Presseinvitation: Miljøministeren afslører ”skod-kunst” på Amager Strandpark

Publiceret 01-07-2020

Den 1. juli 2020 skyder miljøminister Lea Wermelin kampagnen #SkodfritDanmark i gang på Amager Strandpark, hvor hun samtidigt afslører en stor ”skod-installation,” der skal være med til at synliggøre problemet med cigaretskod i naturen.

I en ny sommerkampagne opfordrer miljøminister Lea Wermelin danskerne til at huske på, at cigaretskod er affald, der ikke bør ende i naturen. Cigaretskod er lavet af plastik, og når de nedbrydes i naturen, bliver de til mikroplast. Skod indeholder desuden giftstoffer og tungmetaller, der kan gøre skade på vores miljø. 

1. juli 2020 skyder miljøministeren kampagnen i gang på Amager Strandpark, hvor hun samtidigt afslører en stor ”skod-installation,” der skal være med til at synliggøre problemet.   

Installationen består af 30 store skod i træ – en slags cigaretpakke af den tunge slags. De 30 store skod, fordelt på et strandstykke, skal minde os alle sammen om, at der er store problemer forbundet med cigaretskod i naturen. Cigaretskod forsvinder ikke, men nedbrydes til mikroplast, og det er dyrt at fjerne dem. Naturen har brug for vores hjælp til at være natur – og ikke skraldespand.

Opfordringen går ud til de mange danskere, der i år skal nyde den unikke danske natur lidt ekstra, når sommerferien skal holdes på de danske strande og i de grønne skove.  

Til arrangementet vil også være repræsentanter fra Plastic Change, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, Skodbevægelsen sammen med en gruppe børn og voksne fra Naturcenter Amager Strand. 

Tid og sted:
Onsdag den 1. juli kl. 12.30 - 14
Mødestedet er ved Strandstation 1, Øresundsstien (v/Naturcenter Amager Strand), Amager Strandpark.

Pressen er velkommen

Yderligere oplysninger:
Presserådgiver i Miljø- og Fødevareministeriet, Nina Maria Klok, tlf. +45 24 96 81 57, e-mail. Obfuscated Email 

 

Pressekontakt til miljøministeren

Pressevagten: Tlf. +45 2091 5901
(kan ikke modtage SMS) 
Mail: Obfuscated Email