Presseinvitation: Miljøministeren på affaldstur

Publiceret 04-09-2020

Der er enorme forskelle på, hvordan kommuner i dag sorterer og indsamler affald. Fra 2021 skal vi sortere ens i hele landet. Lea Wermelin tager en dialog med kommuner og virksomheder om de store perspektiver i at sortere og genanvende mere affald. Kom med på turen 7. september 2020.

Vi skal genbruge mere plastik, vi kan genanvende vores tekstiler smart, og det behøver ikke være så svært at sortere i ti affaldstyper. Plastvirksomheden Aage Vestergaard Larsen, Ege Tæpper og Fredericia Kommune har alle gode bud på, hvordan vi kan sortere og genanvende mere affald. Tag med miljøminister Lea Wermelin på tur 7. september 2020, hvor hun besøger de tre steder til en snak om, hvordan vi kommer væk fra brug-og-smid-væk-samfundet.

I juni indgik regeringen med et bredt flertal i Folketinget en ambitiøs klimaplan. Med aftalen blev der taget et historisk skridt mod en klimaneutral affaldssektor i 2030 og et samfund, hvor vi genbruger og genanvender langt mere affald. En væsentlig indsats i planen er, at vi fra 1. juli 2021 skal strømline affaldssorteringen. Fremover skal der sorteres i ti forskellige typer affald ude i de danske hjem, og sorteringen gøres ens, uanset hvor man er i landet, og om man er på arbejdspladsen, i sommerhuset eller på farten.

Ved at gøre det ens landet over bliver det nemmere at sortere affaldet for den enkelte dansker, og det sikrer samtidigt større og mere ens mængder affald, og dermed et bedre markedsgrundlag, for de virksomheder der lever af at genanvende affald.

Miljøminister Lea Wermelin har lige sendt en ny affaldsbekendtgørelse i høring, der sætter rammerne for, hvordan borgerne fremover skal sortere affaldet ens. Og derfor tager hun på ture rundt i landet til en dialog med kommuner og virksomheder om de store perspektiver i at genbruge og genanvende mere affald.

Den 7. september besøger miljøminister Lea Wermelin:

  • Aage Vestergaard Larsen i Mariager for at se på genanvendelse af plastik.
    Virksomheden, der håndterer langt størstedelen af danskernes plastikaffald, har netop søgt patent på en nyudviklet maskine, som har potentiale til at fordoble den danske genanvendelse af plastikaffald.
  • Ege Tæpper i Herning for at se på genanvendelse af tekstiler og cirkulære forretningsmodeller.
    Egetæpper fremmer cirkulær økonomi og har et sortiment, der er 100 % Cradle-to-Cradle certificeret.
  • Fredericia Kommune for at se, hvordan kommunen har succes med at sortere i 10 affaldstyper allerede.
    Fredericia Kommune er allerede ved at være i mål med at sortere i de ti fraktioner, vi alle fremover skal sortere i.

Pressen er velkommen alle steder. Koordinér med presserådgiver Nina Maria Klok.

Yderligere oplysninger:
Presserådgiver Nina Maria Klok, tlf. 24 96 81 57 eller Obfuscated Email

Pressekontakt til miljøministeren

Pressevagten: Tlf. +45 2091 5901
(kan ikke modtage SMS) 
Mail: Obfuscated Email

Pressechef Kirsten Palmer
Tlf. 41 85 11 30 
Mail: Obfuscated Email