Miljøministeren udpeger ny formand for Nationalpark Mols Bjerge

Publiceret 22-12-2021
Miljø & Natur

Helle Hegelund bliver ny formand for nationalparkbestyrelsen, som bl.a. har ansvar for den løbende drift og udvikling af Nationalpark Mols Bjerge.

Bestyrelsen for Nationalpark Mols Bjerge har fået ny formand, og miljøminister Lea Wermelin har udpeget Helle Hegelund til opgaven.

Helle Hegelund, som i dag har egen virksomhed inden for miljø- og energirådgivning, skal de næste fire år være med til at udvikle nationalparken, som især er kendt for sit særprægede istidslandskab og sine unikke naturtyper.

- Nationalpark Mols Bjerge er et helt unikt sted, som huser mange af vores sjældne og truede arter i Danmark. Samtidig er det et område, som er velbesøgt af rigtig mange danskere. Derfor glæder det mig, at Helle Hegelund med sit lokale kendskab og sin store faglige viden har takket ja til formandsposten. Jeg vil samtidig gerne takke den afgående formand Jørgen Blach for det gode arbejde, siger miljøminister Lea Wermelin.


Helle Hegelund er uddannet cand.scient i biologi og har en master i forretningsadministration. Hun har praktisk ledelseserfaring fra sine tidligere stillinger i bl.a. Kattegatcentret, Skanderborg Kommune og ingeniørvirksomheden NIRAS. Og som bosiddende på egnen har hun et indgående lokalt kendskab til Mols Bjerge.

- Det er med ydmyghed, at jeg tager imod miljøministerens udpegning. Nationalparken spiller en meget vigtig rolle for vores område. Den er væsentlig for vores turisme og erhvervsudvikling, vi bruger naturen aktivt, og så rummer den et spændende kulturmiljø og en sårbar biodiversitet, vi skal værne om og beskytte. For mere end 15 år siden var jeg involveret i arbejdet med etablering af nationalparker i Danmark. Jeg glæder mig til at genoptage arbejdet med nationalparken og ser frem til at tage fat i opgaverne sammen med bestyrelsen, sekretariatet og samarbejdspartnere, siger Helle Hegelund.

Helle Hegelund tiltræder som formand for nationalparkbestyrelsen fra december 2021 til og med november 2025.

FAKTA:

  • Nationalpark Mols Bjerge blev indviet d. 29. august 2009. Dermed fik Danmark sin anden nationalpark efter Nationalpark Thy, der var åbnet sommeren forinden.
  • Bestyrelsen er nationalparkens øverste ledelse, som er udpeget af miljøministeren. Bestyrelsen får faglig rådgivning af et råd, og der er en bred faglig sammensætning og en stærk lokal forankring i både bestyrelse og råd.
  • Miljøminister Lea Wermelin har udpeget Helle Hegelund som ny formand for nationalparkbestyrelsen, som tiltræder i december 2021. Formandsskabet løber frem til udgangen af november 2025.
  • Helle Hegelund kommer fra tidligere stillinger i bl.a. Kattegatcentret, Skanderborg Kommune og ingeniørvirksomheden NIRAS. Hun er bosat i lokalområdet til Naturnationalpark Mols Bjerge.


Yderligere oplysninger:
Presserådgiver Michel Bloch Buch-Larsen, Miljøministeriet, tlf.: 24 77 11 30, e-mail: Obfuscated Email 

Pressekontakt til miljøministeren

Pressevagten: Tlf. +45 2091 5901
(kan ikke modtage SMS) 
Mail: Obfuscated Email