Vil du være med til at fjerne plastik fra naturen?

Publiceret 16-03-2021

Nyd en tur på de danske strande, mens du samler skrald. Det kan være både godt for naturen og helbredet. Frivillige, der vil give en hånd med for at holde danske strande fri for plastik, kan fra 16. marts igen søge strandoprydningspuljen.

Strandoprydning-colourbox

Affald og plastik hører ikke til på de danske strande. Alligevel kan man mange steder finde kapsler, dåser, poser, plastiklåg, dunke, cigaretskod, bøjer og reb i sandet langs kysterne. Men der er hjælp at hente i Miljøministeriets strandoprydningspulje, som den 16. marts igen åbner for ansøgninger.

- Her under corona-pandemien har mange fundet et tiltrængt frirum i den fantastiske danske natur.  Nu er foråret på vej, så jeg vil klart opfordre danskerne til at gå ud og nyde naturen og samtidigt passe godt på den. Strandoprydningspuljen er en håndsrækning til de frivillige, som vil være med til at holde strandene fri for affald - så alle kan nyde en tur langs kysterne, siger miljøminister Lea Wermelin.

Både offentlige myndigheder, private selskaber og almindelige borgere kan ansøge om tilskud til at fjerne plastik og andet affald fra de danske strande og kyster. Man kan få op til 500.000 kr. til skraldeposer, forplejning, leje af udstyr og lignende.

Flere initiativer skal begrænse plastikforurening
Strandoprydningspuljen er et af flere initiativer, som skal begrænse plastikforurening og overforbrug af plastik.

- Naturen skal være natur - ikke skraldespand. Plastik og andet henkastet affald er en trussel for vores dyr, natur og miljø. Derfor har jeg bl.a. forbudt gratis bæreposer i butikkerne her fra årsskiftet, og flere engangsplastikprodukter bliver forbudte i hele EU nu til sommer. Og vi kan alle gøre en forskel ved at tage vores affald med os igen, når vi har været på tur i naturen, siger miljøminister Lea Wermelin. 

Der uddeles 3,6 mio. kr. i denne ansøgningsrunde. Aktiviteterne skal afholdes i 2021/2022.

Læs mere om, hvordan man søger tilskud på Miljøstyrelsens hjemmeside her 

Yderligere oplysninger:

Presserådgiver Nina Maria Klok, tlf. 24 96 81 57, e-mail: Obfuscated Email

Pressekontakt til miljøministeren

Pressevagten: Tlf. +45 2091 5901
(kan ikke modtage SMS) 
Mail: Obfuscated Email