Miljøministeren udpeger ny bestyrelsesformand for Nationalpark Skjoldungernes Land

Publiceret 17-04-2023
Miljø & Natur

Torben Flinch bliver ny formand for nationalparkbestyrelsen, som har ansvaret for Nationalpark Skjoldungernes Land.

Som bestyrelsesformand for Nationalpark Skjoldungernes Land skal Torben Flinch være med til at udvikle nationalparken, som rummer 170 kvadratkilometer enestående natur og et smukt fjordlandskab.  

Torben Flinch er uddannet cand. agro og har stort kendskab til lokalområdet, da han er bosat i Lejre Kommune. Til dagligt er Torben Flinch virksomhedsrådgiver ved administrations- og specialistvirksomheden Radix ApS og har derudover en række forskellige bestyrelsesposter i bl.a. Solutio Gruppen, Kratskovgård Multisite og Saltbækvig Øst ApS.

Nationalpark Skjoldungernes Land byder på et enestående landskab, som giver mulighed for unikke naturoplevelser – både til fods, til vands og på cyklen. Derfor er jeg glad for, at Torben Flinch med sit indgående kendskab til lokalområdet og store faglige viden har takket ja til formandsposten. Jeg takker samtidig den afgående formand Lars Vedsmand for det gode arbejde de seneste otte år, siger miljøminister Magnus Heunicke.

Torben Flinch har tidligere været gårdejer af Bryggergården og direktør i bl.a. Østdansk Landboforening, Nordvestsjællands Landboforening og Copenhagen Markets A/S.

Jeg er stolt af ministerens udpegning, og jeg glæder mig til at gøre gavn for vores enestående nationalpark. Nationalpark Skjoldungernes Land har stor betydning for lokalområdet. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan for at udvikle og værne om den. Jeg ser frem til at tage fat på arbejdsopgaverne sammen med bestyrelsen, sekretariatet og samarbejdspartnere, siger Torben Flinch.

Torben Flinch tiltræder som formand for nationalparkbestyrelsen for funktionsperioden den 29. april 2023 til den 28. april 2027.

Fakta:

  • Nationalpark Skjoldungernes Land blev indviet den 21. marts 2015 og har et samlet areal på 170 km2.
  • Nationalparkens grænser går ind i Roskilde Kommune, Lejre Kommune og Frederikssund Kommune.
  • Nationalparken er opkaldt efter den navnkundige sagnkongeslægt Skjoldungerne. Slægten er efterkommerne efter den mytiske Kong Skjold, som blev sendt til danerne af selveste Odin. Skjoldungerne kendes fra Saxos Danmarkskrønnike, Islandske sagaer og det berømte oldengelske Beowulf-kvad og andre kilder, som henfører dem til Lejre.
  • Miljøminister Magnus Heunicke har udpeget Torben Flinch som ny formand for nationalparkbestyrelsen.

Yderligere oplysninger:

Presserådgiver Malena Chandrasekaran, Miljøministeriet, tlf. 21 71 53 93.

Torben Flinch, tlf. 53 71 81 02.

Pressekontakt til miljøministeren

Pressevagten: Tlf. +45 2091 5901
(kan ikke modtage SMS) 
Mail: Obfuscated Email