Ny vejledning til bekendtgørelse om indsatsprogrammer for vandområdedistrikter

Bekendtgørelse om indsatsprogrammer for vandområdedistrikter samler reglerne for de indsatsprogrammer EU's medlemsstater skal fastlægge for overfladevand og grundvand.

På baggrund af Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse af 23. februar 2023 har Miljøministeriet præciseret vejledningens afsnit 8.1.1 og 8.3.2 om miljøfarlige forurenende stoffer. Det afgørende for om en tilladelse til at udlede til et vandområde, hvor miljøkvalitetskravet for et stof allerede er overskredet, er om der vil kunne konstateres en stigning i koncentration af stoffet på et repræsentativt overvågningspunkt i vandområdet.

Miljøstyrelsens har ligeledes revideret dele af vejledning om spørgsmål og svar om udledning af visse forurenende stoffer til vandmiljøet (FAQ 43 og 48).

Vejledningen til indsatsbekendtgørelsen findes her:

Retsinformation: Vejledning til indsatsbekendtgørelsen (retsinformation.dk)

Miljøministeriets hjemmeside: vejledning-til-bekendtgoerelse-om-indsatsprogrammer-for-vandomraadedistrikter.pdf (mim.dk)

Høringsnotat og indkomne høringssvar findes på Høringsportalen: Høringsdetaljer - Høringsportalen (hoeringsportalen.dk)

Se nyhed om Miljøstyrelsens nye vejledning om udledning af miljøfarlige forurenede stoffer til vandmiljøet (FAQ 43 og 48) på: Ny vejledning om udledning af miljøfarlige stoffer - Miljøstyrelsen (mst.dk)