Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies
 • Eva Kjer Hansen er ny miljø- og fødevareminister

  Publiceret 28-06-2015

  I morgen får Eva Kjer Hansen overdraget både Miljøministeriet og Fødevareministeriet, der fremover bliver til et nyt Miljø- og Fødevareministerium. Departementschefen bliver Henrik Studsgaard.

 • Haveejere skal holdes fra de skrappeste sprøjtemidler

  Publiceret 22-05-2015

  Med nye regler vil miljøminister Kirsten Brosbøl sikre, at almindelige haveejere ikke kan købe de skrappeste sprøjtemidler. Fremover kræver det dokumenteret uddannelse at købe sprøjtemidler, der er beregnet til professionelt brug.

 • Miljøministeriet starter ambitiøst graduateprogram

  Publiceret 22-05-2015

  Nyuddannede universitetskandidater får nu muligheden for at kickstarte deres karriere i centraladministrationen gennem Miljøministeriets nye graduateprogram, der er det eneste af sin art på Slotsholmen.

 • Sprøjtemiddelstrategi skal fortsat sikre rent drikkevand

  Publiceret 22-05-2015

  Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har netop aftalt at forlænge sprøjtemiddelstrategien 2013-2015 med et år. Målet om at sænke miljø- og sundhedsbelastningen fra sprøjtemidler med 40 pct. og sikre rent drikkevand er uændret.

 • Brosbøl vil bekæmpe parfume- og nikkelallergi

  Publiceret 20-05-2015

  Flere end 300.000 danskere er enten allergiske over for nikkel eller parfume. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil have kortlagt årsagen til allergien og skrue op for information til danskerne for at komme problemerne til livs.

 • virksomhederudenaffald-09.png

  Prisvinder skærer en tredjedel af madspildet

  Publiceret 20-05-2015

  Hvordan undgår kantiner og storkøkkener madspild? Det ved vinderen af miljøministerens pris ’Virksomheder uden affald’. Med portionsanrettet mad rammer virksomheden Cheval Blanc plet med madmængder til over 10.000 kantinegæster hver dag...

 • Danmarks badevand er bedre end nogensinde

  Publiceret 20-05-2015

  EU’s årlige badevandsrapport er klar, og badevandskvaliteten ved de danske søer og strande fortsætter med at stige.

 • Enighed om pant på grænsedåser

  Publiceret 20-05-2015

  Regeringen er med opbakning fra SF og Enhedslisten klar til at sige ja til en aftale med Tyskland om pant på dåser købt i grænsehandlen. Det betyder, at dåserne bliver genanvendt i stedet for at blive smidt i naturen.

 • Brosbøl: Glædeligt at dieselbiler skal forurene mindre

  Publiceret 19-05-2015

  EU-landene har efter dansk pres netop besluttet, at luftforureningen fra nye dieselbiler fremover skal testes ved virkelig kørsel, før de må sælges. Det vil nedsætte forureningen betydeligt.

 • Nyt projekt skal gøre affaldssortering i etageejendomme lettere

  Publiceret 15-05-2015

  Miljøministeriet uddeler nu 7,6 millioner kroner til nye kommunale projekter, der skal få danskerne til at sortere mere affald.

 • Landmænd kan hurtigere få nye stalde og flere dyr

  Publiceret 14-05-2015

  Til gavn for væksten i landbruget har kommunerne for andet år i træk forkortet ventetiden, når landmænd vil udvide. Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid er nu tæt på et halvt år, men miljøminister Kirsten Brosbøl håber på, at den kan komme endnu...

 • Fem virksomheder dyster om at have Danmarks tommeste skraldespand

  Publiceret 13-05-2015

  Fem virksomheder er nomineret til prisen ”Virksomheder uden affald”, som miljøminister Kirsten Brosbøl har stiftet. Prisen hædrer virksomheder, der gør noget særligt for at forebygge affald.

 • AftaleCEWP.jpg

  Danmark skal lede EU-Kina-samarbejde om vand

  Publiceret 12-05-2015

  Danmark har været den drivende kraft i EU’s vandsamarbejde med Kina. Efter ønske fra Kina og de øvrige europæiske lande skal Danmark også de næste tre år lede arbejdet.

 • Eksport af vandteknologi til Kina er fordoblet

  Publiceret 11-05-2015

  På syv år har Danmark fordoblet eksporten af vandteknologi til Kina. Nu tager miljøminister Kirsten Brosbøl imod den kinesiske vandminister, Chen Lei, som i de kommende dage vil se på vandteknologi og lave nye samarbejdsaftaler med Danmark og EU.

 • Miljøministeriet overtager ansvar for efterforskning efter skifergas

  Publiceret 11-05-2015

  Staten tager nu også ansvaret for miljøvurderingen af prøveboringen efter skifergas i Frederikshavn Kommune.

 • DNA-test i kampen mod ulovligt træ

  Publiceret 08-05-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl vil have ”DNA-testet” træ for bedre at kunne afsløre ulovligt fældet træ, der truer naturen i de lande, træet kommer fra.

 • Presseinvitation: Brosbøl fremviser vandteknologi for Kinas vandminister

  Publiceret 08-05-2015

  Den kinesiske vandminister kommer på besøg i Danmark. Mandag den 11. maj viser miljøminister Kirsten Brosbøl rundt på Marbjerg Vandværk ved Roskilde. Pressen er velkommen.

 • Ny planlovspakke skal løfte hele landet

  Publiceret 07-05-2015

  Regeringen er klar med nyt udspil, der skal give kommunerne bedre muligheder for at fremme væksten.

 • bunker_billede.jpg

  Flere farlige bunkers bliver fjernet

  Publiceret 07-05-2015

  Regeringen har fire millioner kroner på vej til at fjerne endnu flere farlige bunkers langs Vestkysten. 120 er allerede fjernet.

 • Miljøminister giver penge for gamle biler

  Publiceret 05-05-2015

  I morgen kan du skrotte din bil på Rådhuspladsen og få 1.500 kroner i hånden af miljøminister Kirsten Brosbøl. Også i Aarhus og Odense er der mulighed for at aflevere udtjente køretøjer.

 • kend kemien til web 1170_659.jpg

  Brosbøl vil beskytte danskerne mod allergi

  Publiceret 30-04-2015

  Ny rapport viser, at danskerne bliver udsat for det allergifremkaldende konserveringsmiddel MI fra alt fra ansigtscreme til hobbylim. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil have begrænset det skadelige stof.

 • FAQ om vandområdeplanerne

  Publiceret 30-04-2015

  Flere medier fortæller i dag om konsekvenserne af regeringens vandområdeplaner. Det har skabt flere påstande, som ikke er korrekte og skaber et billede af, at mange landbrug må lukke.

 • Multinationale selskaber kæmper for grøn omstilling i København

  Publiceret 29-04-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl har i dag åbnet Ellen MacArthur Fondens konference, der samler 100 internationale virksomheder, som sammen arbejder for at mindske verdens overforbrug af ressourcer.

 • Bred politisk aftale om vores fælles vand

  Publiceret 29-04-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl og et bredt flertal i Folketinget er i dag blevet enige om en reform af vandsektoren, der skaber flere grønne job og sikrer rent vand til en god pris.

 • Brosbøl: Antallet af bramgæs skal under kontrol

  Publiceret 28-04-2015

  Miljøministeren vil have styrket den internationale forvaltning af bramgæs, da gæssene kan gøre skader på marker og føre til kollisioner med fly. I mellemtiden bliver der givet tilladelse til at regulere flere bramgæs på de danske marker.

 • Nordisk mode skal være verdens mest bæredygtige

  Publiceret 27-04-2015

  Med en ny tekstilhandlingsplan har de nordiske miljøministre opstillet en vision for nordisk mode og tekstiler: Vi skal være førende inden for bæredygtigt design, forbrug og produktion.

 • Madspild på skoleskemaet

  Publiceret 24-04-2015

  Kampen mod madspild rykker nu ind i undervisningen på landets skoler. Miljøministeriet har støttet et nyt undervisningsmateriale, der skal lære eleverne, hvordan de kan undgå madspild.

 • Miljøministeriet bruger rumteknologi mod oversvømmelser

  Publiceret 24-04-2015

  Data fra satellitter, fly og droner kan bruges til at forhindre oversvømmelser. Kom til Forskningens Døgn i ”Spacecentret Thyborøn” og se hvordan.

 • Presseinvitation: Norden går sammen om bæredygtig mode

  Publiceret 24-04-2015

  Mandag den 27. april præsenterer miljøminister Kirsten Brosbøl sammen med nordiske ministerkolleger en fælles handlingsplan for bæredygtig mode og tekstiler på Nationalmuseet i København. Her viser branchen også de nyeste tendenser frem.

 • Elektronik bliver fri for skadelige ftalater

  Publiceret 23-04-2015

  EU forbyder nu fire skadelige ftalater i elektronik efter en intensiv arbejdsindsats fra dansk side. Forbuddet træder i kraft i 2019 og gælder for alt elektronik.

 • Danmarks første nationale friluftspolitik er klar

  Publiceret 23-04-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl lancerer i dag Danmarks første nationale friluftspolitik. Danskernes friluftsliv er en milliardindustri, der skaber tusindvis af arbejdspladser.

 • Minister og borgmester ser i dag på midlertidige opholdssteder til flygtninge

  Publiceret 21-04-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl og Rudersdals borgmester Jens Ive (V) besøger i dag en tom erhvervsvirksomhed i Birkerød, hvor kommunen nu får mulighed for hurtigt at kunne indrette midlertidige opholdssteder til flygtninge.

 • Brosbøl: Kommuner får akut flygtningehjælp

  Publiceret 21-04-2015

  Folketinget vedtager i dag en ændring af planloven, der giver kommunerne mulighed for hurtigt at finde boliger til flygtninge.

 • Miljøminister vil sikre Store Vildmose

  Publiceret 20-04-2015

  Miljøministeriet vil sælge en lille del af Tranum Klitplantage, der er fuld af hvidt sand, som erhvervslivet gerne vil have. Pengene skal bruges til at sikre den værdifulde Store Vildmose for eftertiden.

 • Midtjylland er vandteknologiens ”Silicon Valley”

  Publiceret 17-04-2015

  Verdens førende producenter af pumper, ventiler og måleudstyr til at forbedre spildevandsrensning og begrænse vandspild klumper sig sammen i Midtjylland. I dag tager miljøminister Kirsten Brosbøl på rundtur.

 • Banner_1170x659 (2).jpg

  Brosbøl: Virksomheder kan spare millioner på at genanvende affald

  Publiceret 17-04-2015

  Servicevirksomheder skal sortere mere af deres affald til genanvendelse, mener miljøminister Kirsten Brosbøl. Ud over at hjælpe miljøet kan det være en økonomisk fordel for virksomhederne. Medarbejderne mener også, at det er indsatsen værd. Ny...

 • Søterritoriet rummer et hav af muligheder

  Publiceret 17-04-2015

  Havet er et af vores største aktiver i Danmark, og vi skal få mest muligt ud af det for både danskerne og turisterne. Derfor har vi nu fået et nyt administrationsgrundlag for søterritoriet.

 • IMG_0179.jpg

  Oversvømmelser og vandmangel risikerer at koste verden 500 milliarder dollars om året

  Publiceret 14-04-2015

  Ny rapport fra OECD viser, at det kan blive astronomisk dyrt, hvis ikke verdenssamfundet ruster sig til oversvømmelser og sikrer drikkevand til flere. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil have vand højt på FN’s dagsorden og sender nu fælles opfordring...

 • Brosbøl: Dansk teknologi kan løse verdens vandproblemer

  Publiceret 10-04-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl deltager i verdens største vandkonference World Water Forum i Sydkorea. Hun vil sætte fokus på dansk vandteknologi og arbejde for, at konferencen sender et stærkt signal til FN om at vedtage ambitiøse bæredygtighedsmål...

 • 570x380_KB_LoneLoklindt_MetteReissmann_HannaLineJakobsen.jpg

  Miljøminister opfordrer Folketinget til at smide tøjet

  Publiceret 07-04-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl har i samarbejde med Røde Kors fået stillet tøjcontainere op på Christianborg Slotsplads for at få alle sine folketingskollegaer til at støtte kampagnen: Smid tøjet Danmark, der skal hjælpe mennesker i nød kloden over.

 • Brosbøl: Drop den skrappe sprøjtegift i haven

  Publiceret 28-03-2015

  I ni ud af 10 tilfælde køber danskerne koncentrerede sprøjtemidler, selvom de udgør en større risiko for både forbrugerne og miljøet. Det vil miljøminister Kirsten Brosbøl lave om på med ny kampagne og nye regler for privates brug af sprøjtemidler.

 • Brosbøl indfører årlige lofter over råstofindvinding på havet

  Publiceret 27-03-2015

  Miljøministeren sætter nu begrænsninger for, hvor store mængder råstoffer, der må hentes på havet hvert år. Det skal forhindre, at havbunden overudnyttes.

 • Pernille Blach Hansen er ny formand for MUDP

  Publiceret 27-03-2015

  Ny professionel bestyrelse skal fremtidssikre støtten til grøn teknologi. Miljøminister Kirsten Brosbøl har udpeget Grundfos’ bæredygtighedsdirektør Pernille Blach Hansen til formand.

 • Europa skal sænke luftforureningen

  Publiceret 26-03-2015

  Nu begynder forhandlingerne om EU’s nye mål for luftforurening. Danmark støtter processen og glæder sig over udsigten til renere luft i Europa.

 • Danmark udvalgt til opgør med ’brug og smid væk’-kulturen

  Publiceret 25-03-2015

  Danmark er som eneste land blevet udvalgt til et pilotprojekt, der skal vise, hvordan regioner og lande verden over kan omstille sig til en mere cirkulær økonomi. Det ligger perfekt i forlængelse af regeringens Strategi for affaldsforebyggelse, siger...

 • Naturen får utilpassede unge tilbage på sporet

  Publiceret 25-03-2015

  Københavnske drenge med tilpasningsproblemer får styrket selvtilliden og lærer at tage personligt ansvar i nyt projekt på den gamle Flyvestation Værløse. Det er et godt eksempel på, at naturen kan bruges som social løftestang, og miljøministeren er...

 • kend kemien til web 1170_659.jpg

  Brosbøl vil undersøge skadelig kemi i børneværelset

  Publiceret 23-03-2015

  Nyt projekt skal give svar på, om den cocktail af kemiske stoffer, børn bliver udsat for fra legetøj og andre produkter i børneværelset, til sammen kan være skadelig.

 • Vandtopmøde.jpg

  Eksport af vandteknologi skal fordobles senest i 2025

  Publiceret 23-03-2015

  En samlet vandbranche og miljøminister Kirsten Brosbøl er blevet enige om ny vision for eksport af vandteknologi: Den skal være fordoblet senest i 2025. Potentielt vil det kunne skabe 3-4.000 danske arbejdspladser.

 • Sjællands første nationalpark slår dørene op

  Publiceret 21-03-2015

  H.K.H. Kronprins Frederik og miljøminister Kirsten Brosbøl indvier i dag Nationalpark Skjoldungernes Land på Ledreborg Slot ved Lejre.

 • Middelalderborge får 50 millioner kroner i støtte

  Publiceret 19-03-2015

  Nye udgravninger og bedre og mere moderne formidling skal gøre Haldborgene ved Viborg til en attraktion på linje med Hammershus på Bornholm og Kalø Slotsruin på Djursland.

 • Det offentlige kan nu nemt vælge miljømærkede varer

  Publiceret 18-03-2015

  Offentlige indkøbere får fremover langt nemmere ved at vælge miljømærkerede varer, når de køber alt fra rengøringsmidler til møbler og papir. Et forslag til en ny udbudslov giver dem nu muligheden.

 • Ny kemivagthund er klar til at bide sig fast

  Publiceret 17-03-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl indvier i dag Forbrugerrådet TÆNK Kemi på Fisketorvet. Forbrugerrådet Tænk Kemi er forbrugernes nye, uafhængige kemivagthund, der skal hjælpe dem med at styre uden om skadelig kemi.

 • 570x380_Nær_syning.jpg

  Miljøministerens kjole med ni liv

  Publiceret 17-03-2015

  To designstuderende fra Designskolen Kolding står bag Kirstens Brosbøls bæredygtige gallakjole til gallamiddagen på Christiansborg Slot i aften. Kjolen er et redesign af et af ministerens genbrugsfund med et aftageligt slæb, så kjolen kan bruges igen...

 • H.K.H. Kronprinsen og miljøminister Kirsten Brosbøl indvier Sjællands første nationalpark

  Publiceret 16-03-2015

  Danmarks fjerde nationalpark slår dørene op. Det sker ved en stor folkefest på Roskilde Havn og på Ledreborg Slot i Lejre lørdag den 21. marts.

 • Forbud mod fire sundhedsskadelige ftalater rykker tættere på

  Publiceret 11-03-2015

  Efter hårdt pres fra dansk side erklærer EU's kemikalieagentur nu, at der er grund til at foreslå at begrænse fire sundhedsskadelige ftalater. Dermed er det forbud, Danmark har presset på for, rykket et afgørende skridt nærmere.

 • Bæredygtige huse bliver bygget af tang og tomatstængler

  Publiceret 11-03-2015

  Nu bygges Det Biologiske Hus, der skal vise, hvordan man kan bruge restprodukter som tang, halm og tomatstængler til at bygge bæredygtige boliger med sund økonomi.

 • Det offentlige bruger 90 procent færre sprøjtemidler

  Publiceret 10-03-2015

  Der bruges stadig færre sprøjtemidler på de offentlige arealer. Brugen er på 20 år faldet med mere end 90 procent, viser ny statistik.

 • Hovedstaden får to kæmpe grønne områder

  Publiceret 09-03-2015

  Til gavn for friluftsliv og naturoplevelser skal hovedstaden have to nye kæmpestore grønne områder. Miljøminister Kirsten Brosbøl inviterer organisationer, lodsejere og myndigheder til at komme med forslag.

 • råstof.jpg

  Unge og gamle skal sammen skabe grønne jobs

  Publiceret 09-03-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl sætter gang i pilotprojekter, hvor unge sammen med erfarne akademikere skal skabe grønne jobs og forbedre miljøet.

 • KB_MT_NatPark5_210814.jpg

  Danmark får ny nationalpark

  Publiceret 27-02-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl og forligskredsen bag nationalparkloven er i dag blevet enige om at give grønt lys til Sjællands første nationalpark.

 • Fisk får frit løb

  Publiceret 27-02-2015

  Lukning af ældre dambrug fjerner 20 spærrende opstemninger i danske vandløb, så fiskene frit kan passere. Danmarks Sportsfiskerforbund er begejstrede.

 • Brosbøl: Vismændene siger, at vi ikke bør slække på vandmiljøindsatsen

  Publiceret 26-02-2015

  Det Miljøøkonomiske Råd slår i deres nye rapport fast, at det kan blive dyrt at slække på kravene til landbrugets udledning af kvælstof. Bedre regulering kan til gengæld gøre indsatsen billigere. Regeringen er enig i en del af anbefalingerne.

 • Danskernes drikkevand skal beskyttes bedre

  Publiceret 26-02-2015

  Der skal udpeges særlige beskyttelseszoner omkring alle vandboringer i Danmark. Her skal kommunerne kunne forbyde brugen af sprøjtemidler. Det er et af initiativerne fra miljøminister Kirsten Brosbøl, der skal bidrage til fremtidssikringen af...

 • Vandet i danske farvande er det klareste i 24 år

  Publiceret 26-02-2015

  Vandet i fjorde og åbne farvande bliver langsomt mere klart. Det viser den seneste NOVANA-rapport, som er baseret på tusindvis af målinger i den danske natur og vandmiljø.

 • Flere får råd til boliger i de store byer

  Publiceret 26-02-2015

  Folketinget har i dag vedtaget en ændring af planloven, der gør det muligt for kommunerne at stille krav om nye boliger, som også helt almindelige lønmodtagere har råd til.

 • EU forbyder UV-filter i solcreme

  Publiceret 25-02-2015

  Danmark har sammen med de øvrige EU-lande netop forbudt et UV-filter i solcreme, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

 • Aarhus får flere blandede boliger

  Publiceret 23-02-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl har i dag set nærmere på Aarhus Kommunes planer om at omdanne det tidligere psykiatriske hospital i Risskov til boliger. Et nyt lovforslag giver de store byer mulighed for at stille krav om almene boliger.

 • LED-grafik_beskåret).jpg

  Kviksølv fra sparepærer ender i skraldespanden

  Publiceret 21-02-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl vil gøre det nemmere for danskerne at vælge den mest miljøvenlige belysning. Derfor lancerer hun en ny kampagne, som skal oplyse om fordele ved LED-pærer og samtidig hjælpe forbrugerne med at skille sig af med udtjente...

 • virksomhederudenaffald-09.png

  Efterlysning: Hvem er bedst til at forebygge affald?

  Publiceret 20-02-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl har lanceret prisen ”Virksomheder uden affald” for at hædre virksomheder, der gør noget særligt for at forebygge affald. Alle kan fra i dag nominere virksomheder, der er gode til at få mere ud af mindre.

 • Skadelige stoffer skal ud af regntøj og gummistøvler

  Publiceret 18-02-2015

  Vandafvisende tøj og sko kan indeholde skadelige stoffer. Et nyt projekt undersøger med støtte fra Miljøministeriet, om man kan erstatte de skadelige stoffer med miljøvenlige alternativer.

 • Millioner kan give nyt liv til Store Åmose

  Publiceret 16-02-2015

  En aftale mellem regeringen, SF og Enhedslisten sikrer 45 mio. kroner til fx Store Åmose i Vestsjælland. Det vil skabe store arealer med ny natur, gavne klimaet og sikre historiske kulturskatte.

 • Spildevandsanlæg kan producere energi

  Publiceret 05-02-2015

  Ny rapport viser, at danske vandværker kan gå fra at være energiforbrugende til at være energiproducerende med allerede eksisterende teknologier. Vandteknologivirksomheder har skabt 700 nye jobs i Danmark fra 2010 til 2013, og forbedringer af...

 • Miljøminister deler overskudsmad ud med fødevareBanken i Aarhus

  Publiceret 05-02-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl går ind i kampen mod madspild, når hun i dag besøger den nye fødevarebank i Aarhus for at hjælpe frivillige med at dele overskudsmad ud til elever på Kofoeds Skole. Fødevarebanken har på kort tid fået stor succes i...

 • Nybagte forældre kan spare tusindvis af kroner ved at låne babytøj

  Publiceret 04-02-2015

  Dele- eller lejeordninger kan gavne både miljøet og danskernes økonomi. Nye tal viser for eksempel, at nybagte forældre alene det første år kan spare op mod 20.000 kroner på at låne babytøj i stedet for at købe nyt. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil...

 • Kirsten Brosbøl og ressourceambassadører.jpg

  Brosbøl: Der er brug for et Danmark uden affald

  Publiceret 04-02-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl lancerer i dag Strategi for affaldsforebyggelse ”Danmark uden affald II”, der skal gøre det nemt og attraktivt at undgå spild og at smide mindre ud. Det vil gavne både miljøet, virksomhedernes konkurrenceevne og...

 • Miljøministeren lancerer Danmark uden affald II

  Publiceret 03-02-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl holder i morgen pressemøde om regeringens nye Strategi for affaldsforebyggelse: Danmark uden affald II, der skal gøre det nemt og attraktivt at undgå spild og at smide mindre ud. Det vil gavne både miljøet,...

 • køkkenleder_3politikere.jpg

  Madspild skal jages ud af storkøkkener og kantiner

  Publiceret 03-02-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl vil komme madspild på institutioner og i private virksomheder til livs. Nu skal et hold af madspildsjægere hjælpe storkøkkener og kantiner med at undgå, at god mad ender i skraldespanden.

 • Danske virksomheder vil undgå affald

  Publiceret 02-02-2015

  Danske virksomheder vil ifølge en ny undersøgelse gerne tage hensyn til miljøet ved at undgå affald. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil støtte virksomhedernes grønne ambitioner for at styrke deres konkurrenceevne og besøger i dag virksomhed på...

 • Miljøministeren dyrker ’Uge Sex’

  Publiceret 01-02-2015

  9. klasse på Mølleskolen i Ry får i morgen besøg af miljøminister Kirsten Brosbøl i forbindelse med Sex & Samfunds ’Uge Sex’. 300.000 børn og unge deltager i den landsdækkende kampagne, der blandt andet kan gøre dem klogere på, hvordan kemi kan...

 • Grønland får nye landkort

  Publiceret 30-01-2015

  Med en ny digital kortlægning af Grønland får verdens største ø moderne landkort, som kan understøtte en bæredygtig udvikling af samfundets aktiviteter og skabe større sikkerhed.

 • Dit affald kan gøre dig lykkeligere

  Publiceret 30-01-2015

  Ny rapport viser, at der er sammenhæng mellem, hvad du gør med dit affald, og hvor lykkelig du er. De, der sorterer affald, er tilsyneladende mere lykkelige end de, der ikke gør.

 • image.png

  Kvinder savner enkle råd om kemi under graviditet

  Publiceret 28-01-2015

  En ny undersøgelse viser, at gravide savner råd om, hvordan de kan undgå problematisk kemi. Miljøminister Kirsten Brosbøl lancerer derfor kampagnen ‘Gravid? Kend Kemien’, der med syv konkrete råd skal guide gravide uden om problematisk kemi.

 • image.png

  Kvinder savner enkle råd om kemi under graviditet

  Publiceret 28-01-2015

  En ny undersøgelse viser, at gravide savner råd om, hvordan de kan undgå problematisk kemi. Miljøminister Kirsten Brosbøl lancerer derfor kampagnen ‘Gravid? Kend Kemien’, der med syv konkrete råd skal guide gravide uden om problematisk kemi.

 • Natur-aftaler giver virksomheder og udviklingslande vækst

  Publiceret 28-01-2015

  Virksomheder skal dele overskuddet med udviklingslande for at få adgang til at udvikle for eksempel medicin og kosmetik af landenes genetiske ressourcer. Det giver en bedre naturbeskyttelse i udviklingslandene og bedre mulighed for vækst i...

 • Miljøminister: Vi skal bruge vores tøj i længere tid

  Publiceret 28-01-2015

  Vores tøj ender alt for ofte i skraldespanden uden egentligt at være slidt op, og derfor går mange ressourcer unødigt tabt. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil med nyt initiativ have mode- og tekstilbranchen til at finde løsninger, der kan forlænge...

 • Brosbøl: Tøjbranchens regning til miljøet skal ned

  Publiceret 27-01-2015

  Det slider voldsomt på miljøet at producere tøj og andre tekstiler. Derfor starter miljøminister Kirsten Brosbøl nu et nyt partnerskab, der skal komme med løsninger til en mere miljøvenlig tekstilproduktion.

 • Historisk naturfond begynder arbejdet

  Publiceret 27-01-2015

  Den Danske Naturfond med en startkapital på 875 mio. kroner begynder nu sit arbejde med at forbedre naturen i Danmark. Den samlede bestyrelse er udpeget og holder i dag sit første møde.

 • Skrappere miljøkrav til brændeovne skal give renere røg

  Publiceret 27-01-2015

  Nye brændeovne må kun udlede halvt så mange sundhedsskadelige partikler. Danmark strammer dermed kravene, der i forvejen er blandt de skrappeste i Europa.

 • Det offentlige kan købe grønt ind og spare millioner

  Publiceret 27-01-2015

  Ved at købe produkter med lavt forbrug af for eksempel el og vand kan det offentlige spare millioner hvert år og samtidig skåne miljøet. Nu har Miljøministeriet udviklet værktøjer til offentlige indkøbere, der kan beregne et produkts samlede...

 • EU-Kommissionen trækkes i retten for kemi-nøl

  Publiceret 26-01-2015

  EU-Kommissionen er blevet trukket i retten for at sylte lovgivning for hormonforstyrrede stoffer. Danmark går nu ind i sagen, og miljøminister Kirsten Brosbøl vil presse på for, at EU vedtager fælles regler.

 • EU-Kommissionen trækkes i retten for kemi-nøl

  Publiceret 26-01-2015

  EU-Kommissionen er blevet trukket i retten for at sylte lovgivning for hormonforstyrrede stoffer. Danmark går nu ind i sagen, og miljøminister Kirsten Brosbøl vil presse på for, at EU vedtager fælles regler.

 • Jylland får sin første svanemærkede butik

  Publiceret 26-01-2015

  Som den første butik i Jylland bliver KIWI i Lystrup ved Aarhus svanemærket. I dag kl. 12 tildeler miljøminister Kirsten Brosbøl butikken svanemærket, der garanterer kunderne et stort udvalg af miljømærkede og økologiske varer.

 • Regeringen vil beskytte havbunden i Kattegat

  Publiceret 16-01-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl og fødevareminister Dan Jørgensen udpeger 650 kvadratkilometer af Kattegat som beskyttet område. Det vil forbedre vilkårene for en række af havets arter.

 • EU vil jagte svovlsyndere på havet

  Publiceret 16-01-2015

  Brændstof til skibe skal kontrolleres bedre. Det har EU netop vedtaget. Det sker for at sikre, at skibsfarten overholder nye regler for svovl, der skal give renere luft i Europa. Miljøminister Kirsten Brosbøl glæder sig over beslutningen.

 • Rådyr

  Brosbøl vil give flere adgang til jagt på statens arealer

  Publiceret 22-12-2014

  Miljøministeren afskaffer alle repræsentationsjagter på statens jord. Fremover vil alle nye jægere blive tilbudt en jagt, og flere forskellige jægere skal inviteres med, når vildtbestanden skal reguleres.

 • Landmænd sprøjter mindre

  Publiceret 22-12-2014

  Ny statistik viser, at der i 2013 blev købt og brugt færre sprøjtemidler end året før. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil have forbruget endnu længere ned. Målet er at sænke belastningen fra sprøjtemidler med 40 procent i 2015 sammenlignet med 2011.

 • Golfklubber har bedre styr på sprøjtemidler

  Publiceret 22-12-2014

  For første gang er der ikke fundet et eneste ulovligt sprøjtemiddel under kontroller af golfklubber. Samtidig overholder langt de fleste golfklubber de nye regler for, hvor meget man må belaste golfbanerne med sprøjtemidler.

 • Brosbøl støtter nye affaldsprojekter i kommunerne med 18 mio. kroner

  Publiceret 21-12-2014

  Miljøministeriet har uddelt 18 mio. kroner til at styrke genanvendelsen af husholdningsaffald i kommunerne. Kirsten Brosbøl glæder sig over et væld af gode ansøgninger fra hele landet.

 • Virksomheder får lov til at bruge emballage igen og igen

  Publiceret 19-12-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl vil have danske virksomheder til at genanvende deres emballage. Derfor ændrer hun nu affaldsreglerne, så virksomhederne kan tage emballage fra egne produkter retur og bruge materialerne igen og igen.

 • Historisk naturfond er klar til at skabe bedre natur i Danmark

  Publiceret 19-12-2014

  Den Danske Naturfond kan med en startkapital på 875 mio. kroner gå i gang med at forbedre naturen i Danmark. Loven om fonden er netop vedtaget af et bredt flertal af Folketinget, og samtidig er fondens formand udpeget.

 

Søg i nyheder

Abonnér på nyheder

Få tilsendt en mail når Miljø- og Fødevareministeriet udsender en nyhed.
Tilmeld nyhedsbrev