Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies
 • Spildevandsslam kan skabe vækst og arbejdspladser

  Publiceret 26-11-2014

  Et nyt forsøg skal hente fosfor ud af spildevandsslam. Dermed kan danske virksomheder i fremtiden måske slippe for at importere næringsstoffet, der globalt bliver en mangelvare. Miljøminister Kirsten Brosbøl ser stort potentiale i forsøget.

 • Aftale om oprensning i Esbjerg Havn

  Publiceret 25-11-2014

  Der er indgået aftale mellem staten, Esbjerg Kommune og Esbjerg Havn om at fjerne forurenet sand i Esbjerg Havn til gavn for både miljøet og havnen. Arbejdet går i gang allerede i 2015.

 • Digital kvikskranke sætter skub i virksomheders vækst

  Publiceret 25-11-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl vil gøre det enklere for flere end 5.000 virksomheder at få deres miljøgodkendelse. Et nyt lovforslag sikrer en hurtig og enkel sagsbehandling, der forkorter ventetiden for mindre miljøbelastende virksomheder.

 • I dag bliver københavnernes juletræ fældet

  Publiceret 24-11-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl og overborgmester Frank Jensen fælder i dag juletræet til Rådhuspladsen i København i Gribskov.

 • Københavnernes juletræ er fældet

  Publiceret 24-11-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl og overborgmester Frank Jensen har fældet træet til Rådhuspladsen i København.

 • Finanslov styrker udviklingen af grøn teknologi

  Publiceret 23-11-2014

  Med årets finanslov fremtidssikrer regeringen, SF og Enhedslisten støtten til udvikling af miljøteknologi. Efterspørgslen efter de grønne støttekroner er stigende, og nu får Miljøministeriets pulje til miljøteknologi sin egen lov.

 • Miljøminister: Sælg tryghed i stedet for skadelig kemi

  Publiceret 20-11-2014

  Industrien skal fjerne skadelig kemi fra deres produkter. Både for at beskytte forbrugerne, men også for at stå stærkere i den internationale konkurrence. Sådan lyder opfordringen fra miljøminister Kirsten Brosbøl på Kemiens Dag.

 • Virksomheder vil betale dyrt for ideel placering

  Publiceret 19-11-2014

  Erhvervslivet er villige til at betale 30-40 procent højere husleje, hvis en metro- eller letbanestation er nabo. Det er en af konklusionerne i ny rapport om erhvervslivets placering.

 • Brosbøl samler miljøministre i kemi-opråb til nye kommissærer

  Publiceret 19-11-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl og syv af hendes europæiske ministerkolleger lægger på dansk initiativ pres på EU’s nye kommissærer med et fælles brev, hvor de beder EU om at stramme op i forhold til arbejdet med at sikre forbrugerne mod skadelig kemi.

 • Brosbøl sender vinder-fotograf på bisontur

  Publiceret 18-11-2014

  Danskerne har delt deres yndlingsnatur i #voresnatur-kampagnen, og nu har miljøministeren valgt sit yndlingsbillede.

 • Brosbøl udvider skov ved Skanderborg

  Publiceret 17-11-2014

  En helt ny skov i Skanderborg skal være bindeled mellem eksisterende natur. I anledning af Naturplan Danmark plantede miljøminister Kirsten Brosbøl i dag de første træer.

 • Hormonforstyrrende stoffer koster EU milliarder hvert år

  Publiceret 17-11-2014

  Ny rapport viser, at landene i EU kan spare enorme beløb hvert år, hvis anvendelsen af hormonforstyrrende stoffer bliver reduceret. De nordiske miljøministre kræver i fællesskab handling i EU.

 • Finanslov sikrer tusindvis af billigere boliger

  Publiceret 13-11-2014

  Tusindvis af nye, billigere boliger i de store danske byer, som er til at betale for helt almindelige lønmodtagere. Det er resultatet af regeringens nye finanslovsaftale med SF og Enhedslisten.

 • Grøn milliard sikret på årets finanslov

  Publiceret 12-11-2014

  Regeringens finanslovsaftale med SF og Enhedslisten har fået et markant grønt aftryk med mere end én mia. kroner over de næste fire år. De skal sikre et mere bæredygtigt Danmark.

 • Flere danskere skal vælge miljømærkede varer

  Publiceret 06-11-2014

  Det nordiske miljømærke Svanen kan i dag fejre 25-års-fødselsdag. Mærket har været en bragende succes i Danmark, og antallet af svanemærkede produkter er mere end fordoblet på seks år. Men fødselaren har stadig masser af uudnyttet potentiale, mener...

 • Danmark har gyldige vandplaner

  Publiceret 06-11-2014

  I sidste uge blev vandplaner for perioden 2009-2015 vedtaget, offentliggjort og rapporteret til EU-Kommissionen. Dagens dom fra EU-domstolen om manglende vandplaner får derfor ingen konsekvenser.

 • Naturen skal være løftestang for socialt udsatte

  Publiceret 01-11-2014

  Regeringen afsætter 15 millioner kroner til projekter, der kan give blandt andre utilpassede unge og de svageste grupper i samfundet bedre mulighed for at komme ud i naturen.

 • Brosbøl vil lukke ældre dambrug

  Publiceret 31-10-2014

  Miljøministeren vil med 20 millioner kroner i hånden opkøbe og lukke 15 til 20 ældre dambrug. Dermed kan spærringer i vandløb fjernes, så fisk kan færdes frit.

 • Knowledge Cotton Apparel får årets miljøpris for grøn herrekollektion

  Publiceret 31-10-2014

  Tøjproducenten Knowledge Cotton Apparel har udviklet en bæredygtig kollektion, hvor der er fokus på miljøet hele vejen gennem produktionen. Virksomheden bliver nu belønnet med Miljøministeriets CSR Environment-pris 2014.

 • Danmark har fået sine første vandplaner

  Publiceret 30-10-2014

  Ny plan for vandmiljøet vil give renere vand i åer, søer og langs kysterne med et rigere dyre- og planteliv.

 • 10 millioner kroner skal give nyt liv til stenrev

  Publiceret 30-10-2014

  Regeringen har som en del af Naturplan Danmark afsat 10 millioner kroner til at genoprette et stenrev i Danmark. Stenrevet vil blive en oase for hundredvis af arter, hvoraf mange er truede i den danske natur.

 • Region Syddanmarks indkøbskurv bliver grønnere

  Publiceret 29-10-2014

  Regionsrådet i Region Syddanmark har netop besluttet at gå med i Miljøministeriets Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb. Dermed forpligter regionen sig til at foretage grønne indkøb på en række områder.

 • Millioner klar til flere skove

  Publiceret 29-10-2014

  Mere natur på vej til danskerne, efter Miljøministeriet har fået forlænget skovrejsningsordning fra EU.

 • Regeringen moderniserer krav til virksomheders miljørapportering

  Publiceret 28-10-2014

  I dag lancerer erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen og miljøminister Kirsten Brosbøl sammen en række nye initiativer, der moderniserer og forenkler virksomheders miljørapportering – og samtidig hjælper miljøvenlige virksomheder til at blive...

 • Virksomheder sætter kroner og øre på forurening

  Publiceret 28-10-2014

  Med en ny type regnskaber sætter store virksomheder kroner og øre på deres samlede miljøbelastning. Novo Nordisk og IC Group var de første i Danmark, og nu vil også Arla og Mærsk Drilling bruge metoden. Miljøministeriet bidrager til at udbrede...

 • Lossepladser skal begraves

  Publiceret 28-10-2014

  Alle EU-lande mister i dag en masse værdier, fordi affald ligger på lossepladser eller brændes af. Det vil Kommissionen gøre op med i et nyt affalds-forslag, som EU´s miljøministre i dag diskuterede på rådsmødet i Luxembourg den 28. oktober 2014.

 • Regeringens Naturplan Danmark er klar

  Publiceret 27-10-2014

  Statsminister Helle Thorning-Schmidt og miljøminister Kirsten Brosbøl præsenter i dag mandag den 27. oktober Naturplan Danmark på Kalvebod Fælled.

 • Danmarks natur får en 2020-plan

  Publiceret 27-10-2014

  For første gang nogensinde har en dansk regering præsenteret en samlet, langsigtet og strategisk plan for Danmarks natur. Planen skal sikre ny og bedre natur til danskerne, og udstikker retningen for dansk naturpolitik frem mod 2020.

 • Ekstreme oversvømmelser vil ske langt oftere i fremtiden

  Publiceret 25-10-2014

  Flere, større og hyppigere oversvømmelser og nogle af Europas højeste skadesomkostninger. Ny rapport giver for første gang overblik for konsekvenserne for Danmark ved et ændret klima.

 • Naturen på Skagens Gren skal reddes

  Publiceret 23-10-2014

  Danmarks top bliver klippet, når Miljøministeriet sammen med Frederikshavn Kommune går i gang med at redde naturen på Skagens Gren.

 • Planloven er sat under lup

  Publiceret 21-10-2014

  KL og Miljøministeriet er gået i gang med at nærstudere planloven for uhensigtsmæssige barrierer. Udvalget afleverer anbefalinger i foråret 2015.

 • Slut med uigennemskuelige priser for forurenet spildevand

  Publiceret 20-10-2014

  Når et firma sender forurenet spildevand til renseanlægget skal de have en regning, der svarer til omkostningerne for rensningen.

 • Vores tøj koster miljøet tre milliarder kroner om året

  Publiceret 20-10-2014

  En ny type miljøregnskab sætter for første gang kroner og øre på den pris, miljøet betaler for vores tøjproduktion. Brug regnskabet til at gøre det bedre, lyder opfordringen fra miljøminister Kirsten Brosbøl.

 • Brosbøl: Historisk aftale for klodens natur

  Publiceret 16-10-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl glæder sig over, at der er enighed om en international aftale, der sikrer midler til at standse tilbagegangen i klodens dyr og planter.

 • Hård kamp for at lande global aftale om naturen

  Publiceret 15-10-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl sidder med i de afgørende forhandlinger ved FN’s Biodiversitetskonference i Sydkorea. Her mødes miljøministre fra hele verden for at få realiseret en aftale om at standse tilbagegangen for naturen.

 • Nye krav til brændeovne i Europa giver renere luft til danskerne

  Publiceret 15-10-2014

  Danske brændeovnsproducenter kan se frem til et stærkt voksende europæisk marked for renere brændeovne. Efter dansk pres har EU-landene nu besluttet nye, strengere miljøkrav til brændeovne og -kedler, der vil gøre luften renere.

 • Efterlysning: Hvordan får vi danskerne til at sortere mere affald?

  Publiceret 14-10-2014

  Miljøministeriet efterlyser kommunernes bedste projekter, som på nye måder genanvender mere husholdningsaffald.

 • Nye guider til vores natur

  Publiceret 13-10-2014

  Miljøministeriet vil fortælle de gode historier om naturen – i naturen. Nyt guide-system er både digitalt og i foldere.

 • Danskerne er vilde med at overnatte i naturen

  Publiceret 13-10-2014

  Mange danskere overnatter udendørs i efterårsferien. Miljøministeriet kan melde næsten udsolgt på de mest populære shelters.

 • Ringduer skal skånes i yngletiden

  Publiceret 11-10-2014

  Miljøministeren beder Vildtforvaltningsrådet om at se nærmere på reglerne for regulering af ringduer i september og oktober.

 • Forbrugerne får ny kemikalie-vagthund

  Publiceret 10-10-2014

  Regeringen og Enhedslisten sørger nu for, at forbrugerne får en ny kemikalievagthund. Den får navnet KemiWatch.

 • Butikkers madspild fylder dagligt over 3.000 indkøbsvogne

  Publiceret 09-10-2014

  Danske butikker smider over 150.000 ton mad ud hvert år, viser den første undersøgelse af madspildet i servicesektoren. Miljøminister Kirsten Brosbøl opfordrer butikkerne til for alvor at komme i gang med at forebygge madspild.

 • Bylandmænd, fiksere og grønne ildsjæle i Miljøministeriet til Kulturnatten

  Publiceret 08-10-2014

  Få fikset de revnede bukser hos Repair Café, bliv inspireret af bæredygtigt modetøj og få jord under neglene i vores jord-workshop. Eller kør en tur på vores pop-up mountainbike-bane. Der er masser af aktiviteter til Kulturnatten 2014 i...

 • Kom med til kamp mod madspild midt i København

  Publiceret 07-10-2014

  Torsdag bliver der uddelt gratis mad lavet af overskudsvarer til flere tusind mennesker på Rådhuspladsen i København. Det sker ved Danmarks største event mod madspild som miljøminister Kirsten Brosbøl og Stop Spild Af Mad er vært for.

 • Brosbøl forbyder sprøjtegift i dyrebar natur

  Publiceret 06-10-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl vil gøre det forbudt at sprøjte og gøde Danmarks mest sårbare naturområder. Det skal give bedre vilkår for en del af landets mest værdifulde natur og sjældne dyr og planter.

 • Indvinding af råstoffer må ikke skade Øresund

  Publiceret 03-10-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl vil ændre råstofloven, så det bliver muligt at stoppe for indvinding af råstoffer i Øresund, hvis det viser sig, at indvindingen ikke kan ske på en bæredygtig måde.

 • Miljøministeren klar med hjælp til dårligt stillede husejere

  Publiceret 03-10-2014

  De økonomisk dårligst stillede husejere i det åbne land får nu bedre mulighed for at betale for bedre spildevandsrensning på deres ejendom.

 • Brosbøl: Det skal koste at ødelægge naturen

  Publiceret 02-10-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl vil hæve bødestraffen for at gøre skade på naturen, så Danmarks værdifulde natur og sjældne planter, insekter og vilde dyr bliver beskyttet bedre.

 • Brosbøl: Vis mig din yndlingsnatur

  Publiceret 29-09-2014

  Send et billede og vind en tur i Bison-skoven på Bornholm.

 • Erhvervslivet skal ind til byen

  Publiceret 25-09-2014

  Virksomheder skal ikke altid henvises til udkanten af byerne. En ny metode til byplanlægning skal skabe synergi mellem erhvervslivet og bylivet.

 • Industrien skal teste kemikalier for om de er hormonforstyrrende

  Publiceret 25-09-2014

  Efter over ti års pres fra dansk side, pålægger EU nu virksomheder at teste kemiske stoffer for, om de er hormonforstyrrende, eller om de kan skade hjernens udvikling.

 • Danskerne får ny natur for 875 mio. kroner

  Publiceret 21-09-2014

  Regeringen, VILLUM FONDEN og Aage V. Jensen Naturfond er nu enige om, hvordan aftalen om Den Danske Naturfond føres ud i livet. Fonden bliver politisk uafhængig og selvejende med egen ny lov, der sendes i høring i dag.

 • Øget grænsekontrol skal stoppe ulovligt legetøj

  Publiceret 19-09-2014

  Kontrol viser, at ulovligt legetøj finder vej til hylderne i danske butikker. Miljøminister Kirsten Brosbøl skruer nu op for grænsekontrol af importeret legetøj som led i regeringens og Enhedslistens børnekemi-pakke.

 • Miljøminister vil sikre børn mod farligt tøj

  Publiceret 19-09-2014

  En tredjedel af tøjbranchen kender ikke reglerne for kemi i børnetøj. Det skal en ny kampagne ændre på.

 • Brosbøl: Kystkommmuner skal tænke stort

  Publiceret 18-09-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl inviterer nu alle kystkommuner i Danmark til at indsende visionære og ambitiøse projektansøgninger, der kan være med til at tiltrække flere turister.

 • Miljøminister skærper kontrol med luftforurening fra skibe

  Publiceret 10-09-2014

  Regeringen bruger nu syv mio. kroner til at skærpe kontrollen med skibes udledning af svovlpartikler. Kontrollen skal sikre fair konkurrence for rederierne og renere luft til danskerne.

 • Kinas vandmilliarder skal skabe danske jobs

  Publiceret 09-09-2014

  Kina vil investere én mia. kroner i vandteknologi dagligt. Det skal kunne mærkes i ordrebogen hos danske virksomheder. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil udbrede danske løsninger og møder i denne uge Kinas minister for vandressourcer for at aftale...

 • Glem myterne – sortér dit affald

  Publiceret 08-09-2014

  To ud af tre danskere frygter, at affaldet bliver blandet sammen, når skraldebilen henter det. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil aflive myterne om affaldssortering.

 • Danmarkspremiere: Kaffekapsler får returbillet

  Publiceret 02-09-2014

  I dag starter den første ordning i Danmark, hvor en virksomhed modtager og genanvender sine egne brugte produkter med dokumenteret gevinst for miljøet. Det kan blive til mange flere, mener miljøminister Kirsten Brosbøl.

 • Gratis klimatjek bliver permanent

  Publiceret 01-09-2014

  Er din bolig sikret mod skybrud? Tilbuddet om et gratis klimatjek af boligen bliver nu gjort permanent af Miljøministeriets samarbejdspartenere i skybrudskampagne.

 • Elever får skrald på skoleskemaet

  Publiceret 29-08-2014

  En ny, grøn generation skal være med til at sikre et Danmark uden affald. Miljøministeriets nye undervisningsmateriale Mind the Trash skal hjælpe skoleeleverne på vej.

 • 165 mio. kroner til ny natur til gavn for klimaet

  Publiceret 26-08-2014

  Regeringen vil udtage landbrugsjord for 165 mio. kroner. Arealerne skal blive til natur og må ikke pløjes op igen.

 • Første nationalpark på Sjælland er ét skridt nærmere

  Publiceret 21-08-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl er sammen med forligskredsen bag nationalparkloven enige om at sende forslag til Nationalpark Skjoldungernes Land i høring.

 • Kommuner har fart på vindmølleplanlægning

  Publiceret 15-08-2014

  Uudnyttede områder i kommuneplanerne rummer stort potentiale for flere vindmøller. Det viser en ny opgørelse fra Miljøministeriet og KL.

 • Planterne skal tilbage til Nissum Fjord

  Publiceret 14-08-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl så i dag, hvordan Miljøministeriet og kommuner med et nyt projekt vil få undervandsplanterne tilbage til den golde bund i Nissum Fjord.

 • 130 dambrug skal fjerne spærringer for fisk

  Publiceret 13-08-2014

  Fole Dambrug i Gram i Sønderjylland har fjernet sin spærring i den lokale å, så fiskene nu kan vandre frit. Miljøminister Kirsten Brosbøl besøger i dag kl. 10.00 dambruget, der viser vejen for andre, der også skal have fjernet deres spærringer.

 • Sønderjylland får nyt lystfiskerparadis

  Publiceret 12-08-2014

  Et helt nyt vandløb rundt om Gram Slot kommer til at give nyt liv til både fiskene og mulighederne for naturturisme omkring Gram Slot.

 • Brosbøl: Stop svineri på festivaller

  Publiceret 07-08-2014

  Gider festivalgæster sortere affald? Ja, mener miljøministeren. Kirsten Brosbøl var i dag på Smukfest for at se på nye løsninger, der skal gøre det nemt og sjovt for festivaldeltagere at genanvende deres affald.

 • Vadehavet fejres på Schackenborg Slot

  Publiceret 11-07-2014

  Miljøministeriet fejrer mandag den 4. august udpegningen af den danske del af Vadehavet som verdensarv på Schackenborg Slot.

 • Systemfejl skaber rod i Miljøministeriets pressemeddelelser

  Publiceret 04-07-2014

  Miljøministeriets tekniske system til at udsende pressemeddelelser oplever fejl denne fredag eftermiddag.

 • Brosbøl: EU-Kommissionen skal op i gear på kemikalieområdet

  Publiceret 01-07-2014

  EU-Kommissionen har underkendt nationale særregler for ftalater, der var på vej til at træde i kraft i Danmark. Miljøminister Kirsten Brosbøl er stærkt utilfreds og lægger nu et endnu hårdere pres på Kommissionen for skrappere regler.

 • Op på cyklen i sommerferien

  Publiceret 28-06-2014

  Miljøministeren vil have danskerne op på cyklen i sommerferien. Hun tilbyder masser af nye gratis cykeloplevelser og guides til at finde dem.

 • Nu skal statens træ være bæredygtigt

  Publiceret 27-06-2014

  Alle statslige institutioner i Danmark forpligtes til at kræve bæredygtigt træ, når der købes papir, byggematerialer, møbler og andre trævarer. Miljøministeren er i disse dage til FN-miljømøde i Nairobi, hvor hun håber, at den danske indsats kan...

 • Miljøminister udpeger ny formand til vildtforvaltningsrådet

  Publiceret 26-06-2014

  Friluftsrådets direktør Jan Eriksen bliver ny formand for Vildtforvaltningsrådet, der består af repræsentanter fra DOF, Landbrug&Fødevarer, Dyrenes Beskyttelse, Friluftsrådet, Danmarks Jægerforbund, Danmarks Naturfredningsforening og Skovforeningen.

 • Legetøjsbranchen ved for lidt om skadelig kemi

  Publiceret 25-06-2014

  Mere end hver tredje legetøjsfabrikant, importør eller forhandler ved ikke nok om reglerne for kemi i legetøj, viser ny undersøgelse. Miljøministeren skruer nu op for information og kontrol med legetøj.

 • Brosbøl: Friluftsliv rummer kæmpe potentiale

  Publiceret 24-06-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl lancerer i dag 125 konkrete ideer og initiativer til at forbedre danskernes friluftsliv. En ny rapport viser for første gang, at der er milliarder af kroner og titusindvis af arbejdspladser i friluftslivet.

 • Miljøminister præsenterer 125 nye friluftsideer

  Publiceret 23-06-2014

  Pressen er inviteret, når miljøministeren tirsdag præsenterer 125 nye ideer til at forbedre danskernes friluftsliv.

 • Partnerskab om målrettet regulering skydes i gang

  Publiceret 23-06-2014

  I dag åbner fødevareminister Dan Jørgensen og miljøminister Kirsten Brosbøl officielt et nyt stort partnerskab, der skal styrke det videnskabelige fundament for målrettet miljøregulering af landbruget.

 • Vadehavet rykker op i verdens natur-superliga

  Publiceret 22-06-2014

  UNESCO har udpeget den danske del af Vadehavet som en del af verdensarven. Det eftertragtede kvalitetsstempel kan gøre Vadehavet til en grøn turistmagnet for hele verden.

 • Vandkantsdanmark skal have flere turister

  Publiceret 20-06-2014

  Nye badehoteller ved stranden eller restauranter med panoramaudsigt til naturen kan blive virkelighed i kommuner, der har en plan om at tiltrække flere gæster til Danmarks store turistattraktioner.

 • Dyrehaven er blevet større og har fået nye kæmpebiller

  Publiceret 19-06-2014

  Jægersborg Dyrehave nord for København byder på nye oplevelser til publikum og bedre plads til kæmpebillen Eghjorten og mosskorpionen.

 • Presseinvitation: Dyrehaven bliver større og får flere nye kæmpebiller

  Publiceret 18-06-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl udvider i morgen Jægersborg Dyrehave nord for København og udsætter nye eksemplarer af kæmpebillen Eghjorten. Pressen og andre interesserede er velkomne.

 • Danmark holder skarpt øje med nanoprodukter

  Publiceret 17-06-2014

  Vi skal vide, hvor mange af vores forbrugerprodukter, der indeholder nanomaterialer. Derfor er miljøministeren klar med et register over nanoprodukter.

 • Presseinvitation: Miljøministeren tester droner

  Publiceret 16-06-2014

  I morgen tirsdag den 17. juni besøger miljøminister Kirsten Brosbøl de to virksomheder Haldor Topsøe og Explicit, der udvikler løsninger til at afhjælpe luftforurening.

 • Brosbøl: Vi skal skabe fremtidens byer sammen

  Publiceret 16-06-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl samler i dag førende danske eksperter, kommunalfolk og arkitekter, så de kan dele deres viden og komme med forslag til ministerens strategi for en bæredygtig byplanlægning.

 • Danmarks eksport af ren luft-teknologi eksploderer

  Publiceret 13-06-2014

  Den store luftforurening i mange lande har ført til et sandt eksporteventyr for danske virksomheder specialiseret i renere luft. En ny rapport viser, at eksporten steg fra knap fem mia. kroner i 2009 til knap ni mia. kroner 2013. Med pakken ’Ren...

 • Presseinvitation: Kom til Camp om bæredygtige byer på Carlsberg

  Publiceret 13-06-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl samler Danmarks bedste eksperter, arkitekter og kommunale planlæggere til en camp om fremtidens byer.

 • EU’s ministre enige om GMO-forslag

  Publiceret 12-06-2014

  Efter flere års tovtrækkerier opnåede EU's miljøministre i dag enighed om et stærkt omdiskuteret GMO-forslag. Forslaget indebærer, at Danmark selv kan bestemme, hvorvidt en EU-godkendt genmodificeret afgrøde skal dyrkes på danske marker.

 • Miljøminister: EU-Kommissionen sylter arbejdet med hormonforstyrrende stoffer

  Publiceret 12-06-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl retter i dag skarp kritik mod EU-Kommissionen. Hun mener ikke, at Kommissionen har gjort sit arbejde godt nok i forhold til at få regler for hormonforstyrrende stoffer.

 • Presseinvitation til lancering af ’Ren luft til danskerne’

  Publiceret 11-06-2014

  I dag kl. 10.30 inviterer miljøminister Kirsten Brosbøl til lancering af regeringens pakke ’Ren luft til danskerne', der skal bekæmpe luftforurening i Danmark.

 • Luften over Danmark bliver mere ren

  Publiceret 11-06-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl lancerer i dag en luftpakke, der med 149 mio. kroner giver danskerne mere ren luft. Brændeovne og busser skal forurene mindre.

 • Hjælp på vej til økonomisk trængte husejere

  Publiceret 10-06-2014

  Nogle boligejere har svært ved at betale kloakregningen for forbedret rensning af deres spildevand. Regeringen lover nu, at der er hjælp på vej. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil i efteråret være klar med nyt lovforslag.

 • Butikker bør sælge mad i mindre pakker

  Publiceret 09-06-2014

  Der bor flere enlige og ældre i lejligheder, og det er medvirkende til, at madspildet fra lejligheder er 40 procent større per person end fra parcelhuse, viser ny rapport. Miljøminister Kirsten Brosbøl opfordrer derfor detailhandlen til at sælge mad...

 • Ældre tryner unge på affaldssortering

  Publiceret 08-06-2014

  Ældre danskere sorterer mere affald end unge, og de synes, at det er både nemmere og vigtigere. Ny kampagne skal føre til mere forskelsbehandling – af affaldet.

 • Vestkystens farligste bunkere er snart væk

  Publiceret 08-06-2014

  Når badesæsonen for alvor begynder, vil de sidste af Vestkystens farligste bunkere være væk. En fælles indsats mellem Miljøministeriet og en række vestkystkommuner betyder, at der vil være 120 færre af de farlige bunkere på Vestkysten.

 • Lad din grønne idé spire

  Publiceret 06-06-2014

  Går du rundt med en grøn idé, kan du nu få den til at spire med støtte fra puljen til grønne ildsjæle. Miljøministeriet har sammen med Enhedslisten afsat 10 mio. kroner i 2014. Miljøministeren besøger tøjbilioteket Chare i København i dag.

 • Danmark og Singapore underskriver miljøaftale

  Publiceret 03-06-2014

  Danmarks miljøminister Kirsten Brosbøl og Singapores miljøminister Dr. Vivian Balakrishnan er enige om at styrke samarbejdet. En ny aftale skal føre til flere projekter mellem virksomheder, universiteter og myndigheder om miljø og grøn teknologi.

 • Miljøminister skyder badesæson 2014 i gang

  Publiceret 27-05-2014

  EU-kommissionens årlige badevandsrapport er nu klar. Og igen i år er der fremgang at spore for danske badestrande og badesøer.

 • Natron skal hjælpe økologer med at bekæmpe svampe i frugt og grønt

  Publiceret 27-05-2014

  Bagemidlet natron kan bruges til at komme svampe i frugt og grønt til livs. Derfor har Miljøministeriet ansøgt EU om at godkende stoffet, så frugtavlere kan få lov til at bruge det som et alternativ til sprøjtemidler.

 • Miljøministeren forbyder flere sprøjtegifte

  Publiceret 23-05-2014

  Leg på græsplæner må ikke være skadelig for børn. I marts fik miljøminister Kirsten Brosbøl fjernet ni sprøjtemidler fra hylderne – nu forbyder hun seks mere.

 

Søg i nyheder