Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies
 • EU-Kommissionen trækkes i retten for kemi-nøl

  Publiceret 26-01-2015

  EU-Kommissionen er blevet trukket i retten for at sylte lovgivning for hormonforstyrrede stoffer. Danmark går nu ind i sagen, og miljøminister Kirsten Brosbøl vil presse på for, at EU vedtager fælles regler.

 • Jylland får sin første svanemærkede butik

  Publiceret 26-01-2015

  Som den første butik i Jylland bliver KIWI i Lystrup ved Aarhus svanemærket. I dag kl. 12 tildeler miljøminister Kirsten Brosbøl butikken svanemærket, der garanterer kunderne et stort udvalg af miljømærkede og økologiske varer.

 • Regeringen vil beskytte havbunden i Kattegat

  Publiceret 16-01-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl og fødevareminister Dan Jørgensen udpeger 650 kvadratkilometer af Kattegat som beskyttet område. Det vil forbedre vilkårene for en række af havets arter.

 • EU vil jagte svovlsyndere på havet

  Publiceret 16-01-2015

  Brændstof til skibe skal kontrolleres bedre. Det har EU netop vedtaget. Det sker for at sikre, at skibsfarten overholder nye regler for svovl, der skal give renere luft i Europa. Miljøminister Kirsten Brosbøl glæder sig over beslutningen.

 • Landmænd sprøjter mindre

  Publiceret 22-12-2014

  Ny statistik viser, at der i 2013 blev købt og brugt færre sprøjtemidler end året før. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil have forbruget endnu længere ned. Målet er at sænke belastningen fra sprøjtemidler med 40 procent i 2015 sammenlignet med 2011.

 • Brosbøl vil give flere adgang til jagt på statens arealer

  Publiceret 22-12-2014

  Miljøministeren afskaffer alle repræsentationsjagter på statens jord. Fremover vil alle nye jægere blive tilbudt en jagt, og flere forskellige jægere skal inviteres med, når vildtbestanden skal reguleres.

 • Golfklubber har bedre styr på sprøjtemidler

  Publiceret 22-12-2014

  For første gang er der ikke fundet et eneste ulovligt sprøjtemiddel under kontroller af golfklubber. Samtidig overholder langt de fleste golfklubber de nye regler for, hvor meget man må belaste golfbanerne med sprøjtemidler.

 • Brosbøl støtter nye affaldsprojekter i kommunerne med 18 mio. kroner

  Publiceret 21-12-2014

  Miljøministeriet har uddelt 18 mio. kroner til at styrke genanvendelsen af husholdningsaffald i kommunerne. Kirsten Brosbøl glæder sig over et væld af gode ansøgninger fra hele landet.

 • Virksomheder får lov til at bruge emballage igen og igen

  Publiceret 19-12-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl vil have danske virksomheder til at genanvende deres emballage. Derfor ændrer hun nu affaldsreglerne, så virksomhederne kan tage emballage fra egne produkter retur og bruge materialerne igen og igen.

 • Historisk naturfond er klar til at skabe bedre natur i Danmark

  Publiceret 19-12-2014

  Den Danske Naturfond kan med en startkapital på 875 mio. kroner gå i gang med at forbedre naturen i Danmark. Loven om fonden er netop vedtaget af et bredt flertal af Folketinget, og samtidig er fondens formand udpeget.

 • Ildsjæle vil reparere tøj og holde byttemarkeder

  Publiceret 18-12-2014

  Det blomstrer frem med initiativer, der vil forebygge affald og fremme genbrug. Miljøministeriets pulje til grønne ildsjæle er netop blevet uddelt, og blandt de over 200 ansøgere har der især været interesse for at gøre op med brug-og-smid-væk-...

 • På dansk initiativ diskuterer EU’s miljøministre i dag EU’s kemikalieindsats

  Publiceret 17-12-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl har taget initiativ til en diskussion af EU’s kemikalieindsats. Den danske minister vil have fart i arbejdet, og på dagens miljørådsmøde i Bruxelles vil hun og en gruppe allierede europæiske ministre lægge pres på EU-...

 • Brosbøl: Vigtigt skridt i kampen mod hormonforstyrrende stoffer

  Publiceret 17-12-2014

  Efter dansk initiativ lægger EU mere pres på udfasning af en af de værste og mest udbredte ftalater. Samtidig har EU-landene betrådt nyt land ved for første gang at anerkende fire stoffer som hormonforstyrrende for mennesker.

 • Unge ved ikke nok om barnløshed

  Publiceret 17-12-2014

  En ny undersøgelse viser, at unge i Danmark ikke ved nok om, hvorfor de i fremtiden kan få svært ved at få børn. Miljøministeren og sundhedsministeren sætter nu en bred indsats i gang, der skal give unge mere viden om årsager til nedsat fertilitet.

 • Nye EU-regler beskytter børn mod giftigt bly

  Publiceret 17-12-2014

  Ny aftale i EU sikrer børn mod det giftige stof bly. Modsat Danmark har mange lande i EU indtil nu slet ikke haft regler på området. Derfor glæder det miljøminister Kirsten Brosbøl, at alle børn i hele Europa nu bliver bedre beskyttet.

 • Presseinvitation: Miljøminister lancerer milliardplaner for vand og natur

  Publiceret 16-12-2014

  252 nye lokale naturplaner og en ny generation vandområdeplaner til en værdi af 6,6 milliarder kroner skal give rent vand og rig natur i Danmark. Miljøminister Kirsten Brosbøl præsenterer planerne i dag.

 • Kommuner og vandråd har leveret varen

  Publiceret 16-12-2014

  Kommuner og 23 lokale vandråd har givet forslag til, hvordan man får mest miljø for pengene i de danske vandløb.

 • 6,6 mia. kroner til renere vand og bedre natur

  Publiceret 16-12-2014

  I dag har miljøminister Kirsten Brosbøl præsenteret en vand- og naturindsats for næsten syv mia. kroner. Indsatsen vil give renere vand og bedre natur lige fra Skagens Gren til Det Sydfynske Øhav.

 • Ny aftale giver over 80 millioner kroner til renere luft i hovedstaden

  Publiceret 15-12-2014

  København og Frederiksberg Kommune er gået med i Miljøministeriets indsats om at bekæmpe luftforurening i hovedstaden med over 10 mio. kroner. I alt bliver der givet mere end 80 mio. kroner til udstyr på busser, der gør luften renere.

 • Miljøministeren sikrer beskyttelse af fremtidens drikkevand

  Publiceret 12-12-2014

  Regeringen sikrer 227 mio. kroner til opgaven med at kortlægge grundvandet. Dermed kan nye drikkevandsboringer beskyttes.

 • Kommuner afleverer forslag til ny nationalpark

  Publiceret 12-12-2014

  Fem nordsjællandske borgmestre har i dag afleveret deres forslag til en ny nationalpark i Nordsjælland til miljøminister Kirsten Brosbøl.

 • Miljøministeren skrotter planlagt p-afgift i naturen

  Publiceret 12-12-2014

  Naturstyrelsen har varslet, at 19 strande og naturområder skulle have parkeringsafgift fra foråret. Men Kirsten Brosbøl sløjfer nu planerne.

 • Tættere på arbejdsmarkedet med naturen

  Publiceret 11-12-2014

  Naturen har fået borgere på kanten af arbejdsmarkedet tættere på, viser resultater fra regeringens indsats for borgere, der er langt fra arbejdsmarkedet.

 • Aarhus kan få Danmarks svar på New York High Line

  Publiceret 11-12-2014

  En forladt betonbro i Aarhus skal med støtte fra Miljøministeriet gøres til et grønt område med kreative aktiviteter, der binder midtbyen og havnen sammen. På den måde får Aarhus sin egen udgave af New Yorks verdensberømte High Line Park.

 • Nyt lovforslag sikrer billige boliger i hele byen

  Publiceret 10-12-2014

  Med låneramme og planlovsændringer får de store kommuner et længe efterlyst redskab til at sikre byer med boliger til alle

 • Nyt kemi-samarbejde skal bane vej for nye miljøvenlige løsninger i danske virksomheder

  Publiceret 09-12-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl lancerer i dag et nyt partnerskab, hvor virksomheder, forskere og eksperter samarbejder om at udskifte problematiske stoffer i virksomhedernes produkter til gavn for vækst og beskæftigelse.

 • Flere landmænd kan nemmere udvide besætningen

  Publiceret 09-12-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl ændrer reglerne, så landmænd i udvalgte områder nemmere kan udvide med flere husdyr, hvis det ikke går ud over miljøet.

 • Brosbøl: Vi skal have flere moser og enge

  Publiceret 08-12-2014

  I tråd med regeringens Naturplan Danmark har miljøminister Kirsten Brosbøl genetableret et nyt, stort moseområde i Bidstrup Skovene ved Roskilde. Det vil gavne sjældne dyr og planter.

 • Miljøministeren slår et slag for havet

  Publiceret 04-12-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl opfordrede til at slå et slag for havet, da hun åbnede temadag på Den Blå Planet om administrationen af aktiviteter til vands.

 • Presseinvitation: Første skridt mod en plan for havet

  Publiceret 03-12-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl præsenterer torsdag den 4. december et nyt administrationsgrundlag for forvaltning af havet på Den Blå Planet i København.

 • Hver anden tænder forkert op i brændeovnen

  Publiceret 29-11-2014

  Brændeovne er den største danske kilde til udledning af sundhedsskadelige partikler. Ny kampagne skal lære os at tænde brændet i toppen, så man fjerner op til 80 procent af partiklerne i optændingsfasen. Samtidig er miljøminister Kirsten Brosbøl på...

 • Nyt partnerskab skal bane vej for mindre madspild

  Publiceret 28-11-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl lancerer nu et partnerskab med landbruget, industrien, detailhandlen, storkøkkener og forbrugerorganisationer for at fjerne barrierer i kampen mod madspild.

 • Kommuner og regioner vil have grønne lamper og køkkener

  Publiceret 27-11-2014

  Kommuner og regioner i Miljøministeriets Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb vil fremover stille nye grønne krav til indkøb af udstyr til storkøkkener og til belysning. Det kan både reducere CO2-udledning og hive markante økonomiske besparelser...

 • Spildevandsslam kan skabe vækst og arbejdspladser

  Publiceret 26-11-2014

  Et nyt forsøg skal hente fosfor ud af spildevandsslam. Dermed kan danske virksomheder i fremtiden måske slippe for at importere næringsstoffet, der globalt bliver en mangelvare. Miljøminister Kirsten Brosbøl ser stort potentiale i forsøget.

 • Aftale om oprensning i Esbjerg Havn

  Publiceret 25-11-2014

  Der er indgået aftale mellem staten, Esbjerg Kommune og Esbjerg Havn om at fjerne forurenet sand i Esbjerg Havn til gavn for både miljøet og havnen. Arbejdet går i gang allerede i 2015.

 • Digital kvikskranke sætter skub i virksomheders vækst

  Publiceret 25-11-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl vil gøre det enklere for flere end 5.000 virksomheder at få deres miljøgodkendelse. Et nyt lovforslag sikrer en hurtig og enkel sagsbehandling, der forkorter ventetiden for mindre miljøbelastende virksomheder.

 • I dag bliver københavnernes juletræ fældet

  Publiceret 24-11-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl og overborgmester Frank Jensen fælder i dag juletræet til Rådhuspladsen i København i Gribskov.

 • Københavnernes juletræ er fældet

  Publiceret 24-11-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl og overborgmester Frank Jensen har fældet træet til Rådhuspladsen i København.

 • Finanslov styrker udviklingen af grøn teknologi

  Publiceret 23-11-2014

  Med årets finanslov fremtidssikrer regeringen, SF og Enhedslisten støtten til udvikling af miljøteknologi. Efterspørgslen efter de grønne støttekroner er stigende, og nu får Miljøministeriets pulje til miljøteknologi sin egen lov.

 • Miljøminister: Sælg tryghed i stedet for skadelig kemi

  Publiceret 20-11-2014

  Industrien skal fjerne skadelig kemi fra deres produkter. Både for at beskytte forbrugerne, men også for at stå stærkere i den internationale konkurrence. Sådan lyder opfordringen fra miljøminister Kirsten Brosbøl på Kemiens Dag.

 • Virksomheder vil betale dyrt for ideel placering

  Publiceret 19-11-2014

  Erhvervslivet er villige til at betale 30-40 procent højere husleje, hvis en metro- eller letbanestation er nabo. Det er en af konklusionerne i ny rapport om erhvervslivets placering.

 • Brosbøl samler miljøministre i kemi-opråb til nye kommissærer

  Publiceret 19-11-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl og syv af hendes europæiske ministerkolleger lægger på dansk initiativ pres på EU’s nye kommissærer med et fælles brev, hvor de beder EU om at stramme op i forhold til arbejdet med at sikre forbrugerne mod skadelig kemi.

 • Brosbøl sender vinder-fotograf på bisontur

  Publiceret 18-11-2014

  Danskerne har delt deres yndlingsnatur i #voresnatur-kampagnen, og nu har miljøministeren valgt sit yndlingsbillede.

 • Brosbøl udvider skov ved Skanderborg

  Publiceret 17-11-2014

  En helt ny skov i Skanderborg skal være bindeled mellem eksisterende natur. I anledning af Naturplan Danmark plantede miljøminister Kirsten Brosbøl i dag de første træer.

 • Hormonforstyrrende stoffer koster EU milliarder hvert år

  Publiceret 17-11-2014

  Ny rapport viser, at landene i EU kan spare enorme beløb hvert år, hvis anvendelsen af hormonforstyrrende stoffer bliver reduceret. De nordiske miljøministre kræver i fællesskab handling i EU.

 • Finanslov sikrer tusindvis af billigere boliger

  Publiceret 13-11-2014

  Tusindvis af nye, billigere boliger i de store danske byer, som er til at betale for helt almindelige lønmodtagere. Det er resultatet af regeringens nye finanslovsaftale med SF og Enhedslisten.

 • Grøn milliard sikret på årets finanslov

  Publiceret 12-11-2014

  Regeringens finanslovsaftale med SF og Enhedslisten har fået et markant grønt aftryk med mere end én mia. kroner over de næste fire år. De skal sikre et mere bæredygtigt Danmark.

 • Flere danskere skal vælge miljømærkede varer

  Publiceret 06-11-2014

  Det nordiske miljømærke Svanen kan i dag fejre 25-års-fødselsdag. Mærket har været en bragende succes i Danmark, og antallet af svanemærkede produkter er mere end fordoblet på seks år. Men fødselaren har stadig masser af uudnyttet potentiale, mener...

 • Danmark har gyldige vandplaner

  Publiceret 06-11-2014

  I sidste uge blev vandplaner for perioden 2009-2015 vedtaget, offentliggjort og rapporteret til EU-Kommissionen. Dagens dom fra EU-domstolen om manglende vandplaner får derfor ingen konsekvenser.

 • Naturen skal være løftestang for socialt udsatte

  Publiceret 01-11-2014

  Regeringen afsætter 15 millioner kroner til projekter, der kan give blandt andre utilpassede unge og de svageste grupper i samfundet bedre mulighed for at komme ud i naturen.

 • Brosbøl vil lukke ældre dambrug

  Publiceret 31-10-2014

  Miljøministeren vil med 20 millioner kroner i hånden opkøbe og lukke 15 til 20 ældre dambrug. Dermed kan spærringer i vandløb fjernes, så fisk kan færdes frit.

 • Knowledge Cotton Apparel får årets miljøpris for grøn herrekollektion

  Publiceret 31-10-2014

  Tøjproducenten Knowledge Cotton Apparel har udviklet en bæredygtig kollektion, hvor der er fokus på miljøet hele vejen gennem produktionen. Virksomheden bliver nu belønnet med Miljøministeriets CSR Environment-pris 2014.

 • Danmark har fået sine første vandplaner

  Publiceret 30-10-2014

  Ny plan for vandmiljøet vil give renere vand i åer, søer og langs kysterne med et rigere dyre- og planteliv.

 • 10 millioner kroner skal give nyt liv til stenrev

  Publiceret 30-10-2014

  Regeringen har som en del af Naturplan Danmark afsat 10 millioner kroner til at genoprette et stenrev i Danmark. Stenrevet vil blive en oase for hundredvis af arter, hvoraf mange er truede i den danske natur.

 • Region Syddanmarks indkøbskurv bliver grønnere

  Publiceret 29-10-2014

  Regionsrådet i Region Syddanmark har netop besluttet at gå med i Miljøministeriets Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb. Dermed forpligter regionen sig til at foretage grønne indkøb på en række områder.

 • Millioner klar til flere skove

  Publiceret 29-10-2014

  Mere natur på vej til danskerne, efter Miljøministeriet har fået forlænget skovrejsningsordning fra EU.

 • Regeringen moderniserer krav til virksomheders miljørapportering

  Publiceret 28-10-2014

  I dag lancerer erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen og miljøminister Kirsten Brosbøl sammen en række nye initiativer, der moderniserer og forenkler virksomheders miljørapportering – og samtidig hjælper miljøvenlige virksomheder til at blive...

 • Virksomheder sætter kroner og øre på forurening

  Publiceret 28-10-2014

  Med en ny type regnskaber sætter store virksomheder kroner og øre på deres samlede miljøbelastning. Novo Nordisk og IC Group var de første i Danmark, og nu vil også Arla og Mærsk Drilling bruge metoden. Miljøministeriet bidrager til at udbrede...

 • Lossepladser skal begraves

  Publiceret 28-10-2014

  Alle EU-lande mister i dag en masse værdier, fordi affald ligger på lossepladser eller brændes af. Det vil Kommissionen gøre op med i et nyt affalds-forslag, som EU´s miljøministre i dag diskuterede på rådsmødet i Luxembourg den 28. oktober 2014.

 • Regeringens Naturplan Danmark er klar

  Publiceret 27-10-2014

  Statsminister Helle Thorning-Schmidt og miljøminister Kirsten Brosbøl præsenter i dag mandag den 27. oktober Naturplan Danmark på Kalvebod Fælled.

 • Danmarks natur får en 2020-plan

  Publiceret 27-10-2014

  For første gang nogensinde har en dansk regering præsenteret en samlet, langsigtet og strategisk plan for Danmarks natur. Planen skal sikre ny og bedre natur til danskerne, og udstikker retningen for dansk naturpolitik frem mod 2020.

 • Ekstreme oversvømmelser vil ske langt oftere i fremtiden

  Publiceret 25-10-2014

  Flere, større og hyppigere oversvømmelser og nogle af Europas højeste skadesomkostninger. Ny rapport giver for første gang overblik for konsekvenserne for Danmark ved et ændret klima.

 • Naturen på Skagens Gren skal reddes

  Publiceret 23-10-2014

  Danmarks top bliver klippet, når Miljøministeriet sammen med Frederikshavn Kommune går i gang med at redde naturen på Skagens Gren.

 • Planloven er sat under lup

  Publiceret 21-10-2014

  KL og Miljøministeriet er gået i gang med at nærstudere planloven for uhensigtsmæssige barrierer. Udvalget afleverer anbefalinger i foråret 2015.

 • Slut med uigennemskuelige priser for forurenet spildevand

  Publiceret 20-10-2014

  Når et firma sender forurenet spildevand til renseanlægget skal de have en regning, der svarer til omkostningerne for rensningen.

 • Vores tøj koster miljøet tre milliarder kroner om året

  Publiceret 20-10-2014

  En ny type miljøregnskab sætter for første gang kroner og øre på den pris, miljøet betaler for vores tøjproduktion. Brug regnskabet til at gøre det bedre, lyder opfordringen fra miljøminister Kirsten Brosbøl.

 • Brosbøl: Historisk aftale for klodens natur

  Publiceret 16-10-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl glæder sig over, at der er enighed om en international aftale, der sikrer midler til at standse tilbagegangen i klodens dyr og planter.

 • Hård kamp for at lande global aftale om naturen

  Publiceret 15-10-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl sidder med i de afgørende forhandlinger ved FN’s Biodiversitetskonference i Sydkorea. Her mødes miljøministre fra hele verden for at få realiseret en aftale om at standse tilbagegangen for naturen.

 • Nye krav til brændeovne i Europa giver renere luft til danskerne

  Publiceret 15-10-2014

  Danske brændeovnsproducenter kan se frem til et stærkt voksende europæisk marked for renere brændeovne. Efter dansk pres har EU-landene nu besluttet nye, strengere miljøkrav til brændeovne og -kedler, der vil gøre luften renere.

 • Efterlysning: Hvordan får vi danskerne til at sortere mere affald?

  Publiceret 14-10-2014

  Miljøministeriet efterlyser kommunernes bedste projekter, som på nye måder genanvender mere husholdningsaffald.

 • Danskerne er vilde med at overnatte i naturen

  Publiceret 13-10-2014

  Mange danskere overnatter udendørs i efterårsferien. Miljøministeriet kan melde næsten udsolgt på de mest populære shelters.

 • Nye guider til vores natur

  Publiceret 13-10-2014

  Miljøministeriet vil fortælle de gode historier om naturen – i naturen. Nyt guide-system er både digitalt og i foldere.

 • Ringduer skal skånes i yngletiden

  Publiceret 11-10-2014

  Miljøministeren beder Vildtforvaltningsrådet om at se nærmere på reglerne for regulering af ringduer i september og oktober.

 • Forbrugerne får ny kemikalie-vagthund

  Publiceret 10-10-2014

  Regeringen og Enhedslisten sørger nu for, at forbrugerne får en ny kemikalievagthund. Den får navnet KemiWatch.

 • Butikkers madspild fylder dagligt over 3.000 indkøbsvogne

  Publiceret 09-10-2014

  Danske butikker smider over 150.000 ton mad ud hvert år, viser den første undersøgelse af madspildet i servicesektoren. Miljøminister Kirsten Brosbøl opfordrer butikkerne til for alvor at komme i gang med at forebygge madspild.

 • Bylandmænd, fiksere og grønne ildsjæle i Miljøministeriet til Kulturnatten

  Publiceret 08-10-2014

  Få fikset de revnede bukser hos Repair Café, bliv inspireret af bæredygtigt modetøj og få jord under neglene i vores jord-workshop. Eller kør en tur på vores pop-up mountainbike-bane. Der er masser af aktiviteter til Kulturnatten 2014 i...

 • Kom med til kamp mod madspild midt i København

  Publiceret 07-10-2014

  Torsdag bliver der uddelt gratis mad lavet af overskudsvarer til flere tusind mennesker på Rådhuspladsen i København. Det sker ved Danmarks største event mod madspild som miljøminister Kirsten Brosbøl og Stop Spild Af Mad er vært for.

 • Brosbøl forbyder sprøjtegift i dyrebar natur

  Publiceret 06-10-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl vil gøre det forbudt at sprøjte og gøde Danmarks mest sårbare naturområder. Det skal give bedre vilkår for en del af landets mest værdifulde natur og sjældne dyr og planter.

 • Indvinding af råstoffer må ikke skade Øresund

  Publiceret 03-10-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl vil ændre råstofloven, så det bliver muligt at stoppe for indvinding af råstoffer i Øresund, hvis det viser sig, at indvindingen ikke kan ske på en bæredygtig måde.

 • Miljøministeren klar med hjælp til dårligt stillede husejere

  Publiceret 03-10-2014

  De økonomisk dårligst stillede husejere i det åbne land får nu bedre mulighed for at betale for bedre spildevandsrensning på deres ejendom.

 • Brosbøl: Det skal koste at ødelægge naturen

  Publiceret 02-10-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl vil hæve bødestraffen for at gøre skade på naturen, så Danmarks værdifulde natur og sjældne planter, insekter og vilde dyr bliver beskyttet bedre.

 • Brosbøl: Vis mig din yndlingsnatur

  Publiceret 29-09-2014

  Send et billede og vind en tur i Bison-skoven på Bornholm.

 • Erhvervslivet skal ind til byen

  Publiceret 25-09-2014

  Virksomheder skal ikke altid henvises til udkanten af byerne. En ny metode til byplanlægning skal skabe synergi mellem erhvervslivet og bylivet.

 • Industrien skal teste kemikalier for om de er hormonforstyrrende

  Publiceret 25-09-2014

  Efter over ti års pres fra dansk side, pålægger EU nu virksomheder at teste kemiske stoffer for, om de er hormonforstyrrende, eller om de kan skade hjernens udvikling.

 • Danskerne får ny natur for 875 mio. kroner

  Publiceret 21-09-2014

  Regeringen, VILLUM FONDEN og Aage V. Jensen Naturfond er nu enige om, hvordan aftalen om Den Danske Naturfond føres ud i livet. Fonden bliver politisk uafhængig og selvejende med egen ny lov, der sendes i høring i dag.

 • Miljøminister vil sikre børn mod farligt tøj

  Publiceret 19-09-2014

  En tredjedel af tøjbranchen kender ikke reglerne for kemi i børnetøj. Det skal en ny kampagne ændre på.

 • Øget grænsekontrol skal stoppe ulovligt legetøj

  Publiceret 19-09-2014

  Kontrol viser, at ulovligt legetøj finder vej til hylderne i danske butikker. Miljøminister Kirsten Brosbøl skruer nu op for grænsekontrol af importeret legetøj som led i regeringens og Enhedslistens børnekemi-pakke.

 • Brosbøl: Kystkommmuner skal tænke stort

  Publiceret 18-09-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl inviterer nu alle kystkommuner i Danmark til at indsende visionære og ambitiøse projektansøgninger, der kan være med til at tiltrække flere turister.

 • Miljøminister skærper kontrol med luftforurening fra skibe

  Publiceret 10-09-2014

  Regeringen bruger nu syv mio. kroner til at skærpe kontrollen med skibes udledning af svovlpartikler. Kontrollen skal sikre fair konkurrence for rederierne og renere luft til danskerne.

 • Kinas vandmilliarder skal skabe danske jobs

  Publiceret 09-09-2014

  Kina vil investere én mia. kroner i vandteknologi dagligt. Det skal kunne mærkes i ordrebogen hos danske virksomheder. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil udbrede danske løsninger og møder i denne uge Kinas minister for vandressourcer for at aftale...

 • Glem myterne – sortér dit affald

  Publiceret 08-09-2014

  To ud af tre danskere frygter, at affaldet bliver blandet sammen, når skraldebilen henter det. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil aflive myterne om affaldssortering.

 • Danmarkspremiere: Kaffekapsler får returbillet

  Publiceret 02-09-2014

  I dag starter den første ordning i Danmark, hvor en virksomhed modtager og genanvender sine egne brugte produkter med dokumenteret gevinst for miljøet. Det kan blive til mange flere, mener miljøminister Kirsten Brosbøl.

 • Gratis klimatjek bliver permanent

  Publiceret 01-09-2014

  Er din bolig sikret mod skybrud? Tilbuddet om et gratis klimatjek af boligen bliver nu gjort permanent af Miljøministeriets samarbejdspartenere i skybrudskampagne.

 • Elever får skrald på skoleskemaet

  Publiceret 29-08-2014

  En ny, grøn generation skal være med til at sikre et Danmark uden affald. Miljøministeriets nye undervisningsmateriale Mind the Trash skal hjælpe skoleeleverne på vej.

 • 165 mio. kroner til ny natur til gavn for klimaet

  Publiceret 26-08-2014

  Regeringen vil udtage landbrugsjord for 165 mio. kroner. Arealerne skal blive til natur og må ikke pløjes op igen.

 • Første nationalpark på Sjælland er ét skridt nærmere

  Publiceret 21-08-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl er sammen med forligskredsen bag nationalparkloven enige om at sende forslag til Nationalpark Skjoldungernes Land i høring.

 • Kommuner har fart på vindmølleplanlægning

  Publiceret 15-08-2014

  Uudnyttede områder i kommuneplanerne rummer stort potentiale for flere vindmøller. Det viser en ny opgørelse fra Miljøministeriet og KL.

 • Planterne skal tilbage til Nissum Fjord

  Publiceret 14-08-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl så i dag, hvordan Miljøministeriet og kommuner med et nyt projekt vil få undervandsplanterne tilbage til den golde bund i Nissum Fjord.

 • 130 dambrug skal fjerne spærringer for fisk

  Publiceret 13-08-2014

  Fole Dambrug i Gram i Sønderjylland har fjernet sin spærring i den lokale å, så fiskene nu kan vandre frit. Miljøminister Kirsten Brosbøl besøger i dag kl. 10.00 dambruget, der viser vejen for andre, der også skal have fjernet deres spærringer.

 • Sønderjylland får nyt lystfiskerparadis

  Publiceret 12-08-2014

  Et helt nyt vandløb rundt om Gram Slot kommer til at give nyt liv til både fiskene og mulighederne for naturturisme omkring Gram Slot.

 

Søg i nyheder