Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies
 • Danmark får ny nationalpark

  Publiceret 27-02-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl og forligskredsen bag nationalparkloven er i dag blevet enige om at give grønt lys til Sjællands første nationalpark.

 • Fisk får frit løb

  Publiceret 27-02-2015

  Lukning af ældre dambrug fjerner 20 spærrende opstemninger i danske vandløb, så fiskene frit kan passere. Danmarks Sportsfiskerforbund er begejstrede.

 • Brosbøl: Vismændene siger, at vi ikke bør slække på vandmiljøindsatsen

  Publiceret 26-02-2015

  Det Miljøøkonomiske Råd slår i deres nye rapport fast, at det kan blive dyrt at slække på kravene til landbrugets udledning af kvælstof. Bedre regulering kan til gengæld gøre indsatsen billigere. Regeringen er enig i en del af anbefalingerne.

 • Danskernes drikkevand skal beskyttes bedre

  Publiceret 26-02-2015

  Der skal udpeges særlige beskyttelseszoner omkring alle vandboringer i Danmark. Her skal kommunerne kunne forbyde brugen af sprøjtemidler. Det er et af initiativerne fra miljøminister Kirsten Brosbøl, der skal bidrage til fremtidssikringen af...

 • Vandet i danske farvande er det klareste i 24 år

  Publiceret 26-02-2015

  Vandet i fjorde og åbne farvande bliver langsomt mere klart. Det viser den seneste NOVANA-rapport, som er baseret på tusindvis af målinger i den danske natur og vandmiljø.

 • Flere får råd til boliger i de store byer

  Publiceret 26-02-2015

  Folketinget har i dag vedtaget en ændring af planloven, der gør det muligt for kommunerne at stille krav om nye boliger, som også helt almindelige lønmodtagere har råd til.

 • EU forbyder UV-filter i solcreme

  Publiceret 25-02-2015

  Danmark har sammen med de øvrige EU-lande netop forbudt et UV-filter i solcreme, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

 • Aarhus får flere blandede boliger

  Publiceret 23-02-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl har i dag set nærmere på Aarhus Kommunes planer om at omdanne det tidligere psykiatriske hospital i Risskov til boliger. Et nyt lovforslag giver de store byer mulighed for at stille krav om almene boliger.

 • Kviksølv fra sparepærer ender i skraldespanden

  Publiceret 21-02-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl vil gøre det nemmere for danskerne at vælge den mest miljøvenlige belysning. Derfor lancerer hun en ny kampagne, som skal oplyse om fordele ved LED-pærer og samtidig hjælpe forbrugerne med at skille sig af med udtjente...

 • Efterlysning: Hvem er bedst til at forebygge affald?

  Publiceret 20-02-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl har lanceret prisen ”Virksomheder uden affald” for at hædre virksomheder, der gør noget særligt for at forebygge affald. Alle kan fra i dag nominere virksomheder, der er gode til at få mere ud af mindre.

 • Skadelige stoffer skal ud af regntøj og gummistøvler

  Publiceret 18-02-2015

  Vandafvisende tøj og sko kan indeholde skadelige stoffer. Et nyt projekt undersøger med støtte fra Miljøministeriet, om man kan erstatte de skadelige stoffer med miljøvenlige alternativer.

 • Millioner kan give nyt liv til Store Åmose

  Publiceret 16-02-2015

  En aftale mellem regeringen, SF og Enhedslisten sikrer 45 mio. kroner til fx Store Åmose i Vestsjælland. Det vil skabe store arealer med ny natur, gavne klimaet og sikre historiske kulturskatte.

 • Spildevandsanlæg kan producere energi

  Publiceret 05-02-2015

  Ny rapport viser, at danske vandværker kan gå fra at være energiforbrugende til at være energiproducerende med allerede eksisterende teknologier. Vandteknologivirksomheder har skabt 700 nye jobs i Danmark fra 2010 til 2013, og forbedringer af...

 • Miljøminister deler overskudsmad ud med fødevareBanken i Aarhus

  Publiceret 05-02-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl går ind i kampen mod madspild, når hun i dag besøger den nye fødevarebank i Aarhus for at hjælpe frivillige med at dele overskudsmad ud til elever på Kofoeds Skole. Fødevarebanken har på kort tid fået stor succes i...

 • Nybagte forældre kan spare tusindvis af kroner ved at låne babytøj

  Publiceret 04-02-2015

  Dele- eller lejeordninger kan gavne både miljøet og danskernes økonomi. Nye tal viser for eksempel, at nybagte forældre alene det første år kan spare op mod 20.000 kroner på at låne babytøj i stedet for at købe nyt. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil...

 • Brosbøl: Der er brug for et Danmark uden affald

  Publiceret 04-02-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl lancerer i dag Strategi for affaldsforebyggelse ”Danmark uden affald II”, der skal gøre det nemt og attraktivt at undgå spild og at smide mindre ud. Det vil gavne både miljøet, virksomhedernes konkurrenceevne og...

 • Miljøministeren lancerer Danmark uden affald II

  Publiceret 03-02-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl holder i morgen pressemøde om regeringens nye Strategi for affaldsforebyggelse: Danmark uden affald II, der skal gøre det nemt og attraktivt at undgå spild og at smide mindre ud. Det vil gavne både miljøet,...

 • Madspild skal jages ud af storkøkkener og kantiner

  Publiceret 03-02-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl vil komme madspild på institutioner og i private virksomheder til livs. Nu skal et hold af madspildsjægere hjælpe storkøkkener og kantiner med at undgå, at god mad ender i skraldespanden.

 • Danske virksomheder vil undgå affald

  Publiceret 02-02-2015

  Danske virksomheder vil ifølge en ny undersøgelse gerne tage hensyn til miljøet ved at undgå affald. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil støtte virksomhedernes grønne ambitioner for at styrke deres konkurrenceevne og besøger i dag virksomhed på...

 • Miljøministeren dyrker ’Uge Sex’

  Publiceret 01-02-2015

  9. klasse på Mølleskolen i Ry får i morgen besøg af miljøminister Kirsten Brosbøl i forbindelse med Sex & Samfunds ’Uge Sex’. 300.000 børn og unge deltager i den landsdækkende kampagne, der blandt andet kan gøre dem klogere på, hvordan kemi kan...

 • Dit affald kan gøre dig lykkeligere

  Publiceret 30-01-2015

  Ny rapport viser, at der er sammenhæng mellem, hvad du gør med dit affald, og hvor lykkelig du er. De, der sorterer affald, er tilsyneladende mere lykkelige end de, der ikke gør.

 • Grønland får nye landkort

  Publiceret 30-01-2015

  Med en ny digital kortlægning af Grønland får verdens største ø moderne landkort, som kan understøtte en bæredygtig udvikling af samfundets aktiviteter og skabe større sikkerhed.

 • Kvinder savner enkle råd om kemi under graviditet

  Publiceret 28-01-2015

  En ny undersøgelse viser, at gravide savner råd om, hvordan de kan undgå problematisk kemi. Miljøminister Kirsten Brosbøl lancerer derfor kampagnen ‘Gravid? Kend Kemien’, der med syv konkrete råd skal guide gravide uden om problematisk kemi.

 • Kvinder savner enkle råd om kemi under graviditet

  Publiceret 28-01-2015

  En ny undersøgelse viser, at gravide savner råd om, hvordan de kan undgå problematisk kemi. Miljøminister Kirsten Brosbøl lancerer derfor kampagnen ‘Gravid? Kend Kemien’, der med syv konkrete råd skal guide gravide uden om problematisk kemi.

 • Miljøminister: Vi skal bruge vores tøj i længere tid

  Publiceret 28-01-2015

  Vores tøj ender alt for ofte i skraldespanden uden egentligt at være slidt op, og derfor går mange ressourcer unødigt tabt. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil med nyt initiativ have mode- og tekstilbranchen til at finde løsninger, der kan forlænge...

 • Natur-aftaler giver virksomheder og udviklingslande vækst

  Publiceret 28-01-2015

  Virksomheder skal dele overskuddet med udviklingslande for at få adgang til at udvikle for eksempel medicin og kosmetik af landenes genetiske ressourcer. Det giver en bedre naturbeskyttelse i udviklingslandene og bedre mulighed for vækst i...

 • Det offentlige kan købe grønt ind og spare millioner

  Publiceret 27-01-2015

  Ved at købe produkter med lavt forbrug af for eksempel el og vand kan det offentlige spare millioner hvert år og samtidig skåne miljøet. Nu har Miljøministeriet udviklet værktøjer til offentlige indkøbere, der kan beregne et produkts samlede...

 • Historisk naturfond begynder arbejdet

  Publiceret 27-01-2015

  Den Danske Naturfond med en startkapital på 875 mio. kroner begynder nu sit arbejde med at forbedre naturen i Danmark. Den samlede bestyrelse er udpeget og holder i dag sit første møde.

 • Skrappere miljøkrav til brændeovne skal give renere røg

  Publiceret 27-01-2015

  Nye brændeovne må kun udlede halvt så mange sundhedsskadelige partikler. Danmark strammer dermed kravene, der i forvejen er blandt de skrappeste i Europa.

 • Brosbøl: Tøjbranchens regning til miljøet skal ned

  Publiceret 27-01-2015

  Det slider voldsomt på miljøet at producere tøj og andre tekstiler. Derfor starter miljøminister Kirsten Brosbøl nu et nyt partnerskab, der skal komme med løsninger til en mere miljøvenlig tekstilproduktion.

 • EU-Kommissionen trækkes i retten for kemi-nøl

  Publiceret 26-01-2015

  EU-Kommissionen er blevet trukket i retten for at sylte lovgivning for hormonforstyrrede stoffer. Danmark går nu ind i sagen, og miljøminister Kirsten Brosbøl vil presse på for, at EU vedtager fælles regler.

 • EU-Kommissionen trækkes i retten for kemi-nøl

  Publiceret 26-01-2015

  EU-Kommissionen er blevet trukket i retten for at sylte lovgivning for hormonforstyrrede stoffer. Danmark går nu ind i sagen, og miljøminister Kirsten Brosbøl vil presse på for, at EU vedtager fælles regler.

 • Jylland får sin første svanemærkede butik

  Publiceret 26-01-2015

  Som den første butik i Jylland bliver KIWI i Lystrup ved Aarhus svanemærket. I dag kl. 12 tildeler miljøminister Kirsten Brosbøl butikken svanemærket, der garanterer kunderne et stort udvalg af miljømærkede og økologiske varer.

 • Regeringen vil beskytte havbunden i Kattegat

  Publiceret 16-01-2015

  Miljøminister Kirsten Brosbøl og fødevareminister Dan Jørgensen udpeger 650 kvadratkilometer af Kattegat som beskyttet område. Det vil forbedre vilkårene for en række af havets arter.

 • EU vil jagte svovlsyndere på havet

  Publiceret 16-01-2015

  Brændstof til skibe skal kontrolleres bedre. Det har EU netop vedtaget. Det sker for at sikre, at skibsfarten overholder nye regler for svovl, der skal give renere luft i Europa. Miljøminister Kirsten Brosbøl glæder sig over beslutningen.

 • Landmænd sprøjter mindre

  Publiceret 22-12-2014

  Ny statistik viser, at der i 2013 blev købt og brugt færre sprøjtemidler end året før. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil have forbruget endnu længere ned. Målet er at sænke belastningen fra sprøjtemidler med 40 procent i 2015 sammenlignet med 2011.

 • Brosbøl vil give flere adgang til jagt på statens arealer

  Publiceret 22-12-2014

  Miljøministeren afskaffer alle repræsentationsjagter på statens jord. Fremover vil alle nye jægere blive tilbudt en jagt, og flere forskellige jægere skal inviteres med, når vildtbestanden skal reguleres.

 • Golfklubber har bedre styr på sprøjtemidler

  Publiceret 22-12-2014

  For første gang er der ikke fundet et eneste ulovligt sprøjtemiddel under kontroller af golfklubber. Samtidig overholder langt de fleste golfklubber de nye regler for, hvor meget man må belaste golfbanerne med sprøjtemidler.

 • Brosbøl støtter nye affaldsprojekter i kommunerne med 18 mio. kroner

  Publiceret 21-12-2014

  Miljøministeriet har uddelt 18 mio. kroner til at styrke genanvendelsen af husholdningsaffald i kommunerne. Kirsten Brosbøl glæder sig over et væld af gode ansøgninger fra hele landet.

 • Virksomheder får lov til at bruge emballage igen og igen

  Publiceret 19-12-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl vil have danske virksomheder til at genanvende deres emballage. Derfor ændrer hun nu affaldsreglerne, så virksomhederne kan tage emballage fra egne produkter retur og bruge materialerne igen og igen.

 • Historisk naturfond er klar til at skabe bedre natur i Danmark

  Publiceret 19-12-2014

  Den Danske Naturfond kan med en startkapital på 875 mio. kroner gå i gang med at forbedre naturen i Danmark. Loven om fonden er netop vedtaget af et bredt flertal af Folketinget, og samtidig er fondens formand udpeget.

 • Ildsjæle vil reparere tøj og holde byttemarkeder

  Publiceret 18-12-2014

  Det blomstrer frem med initiativer, der vil forebygge affald og fremme genbrug. Miljøministeriets pulje til grønne ildsjæle er netop blevet uddelt, og blandt de over 200 ansøgere har der især været interesse for at gøre op med brug-og-smid-væk-...

 • På dansk initiativ diskuterer EU’s miljøministre i dag EU’s kemikalieindsats

  Publiceret 17-12-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl har taget initiativ til en diskussion af EU’s kemikalieindsats. Den danske minister vil have fart i arbejdet, og på dagens miljørådsmøde i Bruxelles vil hun og en gruppe allierede europæiske ministre lægge pres på EU-...

 • Brosbøl: Vigtigt skridt i kampen mod hormonforstyrrende stoffer

  Publiceret 17-12-2014

  Efter dansk initiativ lægger EU mere pres på udfasning af en af de værste og mest udbredte ftalater. Samtidig har EU-landene betrådt nyt land ved for første gang at anerkende fire stoffer som hormonforstyrrende for mennesker.

 • Unge ved ikke nok om barnløshed

  Publiceret 17-12-2014

  En ny undersøgelse viser, at unge i Danmark ikke ved nok om, hvorfor de i fremtiden kan få svært ved at få børn. Miljøministeren og sundhedsministeren sætter nu en bred indsats i gang, der skal give unge mere viden om årsager til nedsat fertilitet.

 • Nye EU-regler beskytter børn mod giftigt bly

  Publiceret 17-12-2014

  Ny aftale i EU sikrer børn mod det giftige stof bly. Modsat Danmark har mange lande i EU indtil nu slet ikke haft regler på området. Derfor glæder det miljøminister Kirsten Brosbøl, at alle børn i hele Europa nu bliver bedre beskyttet.

 • Presseinvitation: Miljøminister lancerer milliardplaner for vand og natur

  Publiceret 16-12-2014

  252 nye lokale naturplaner og en ny generation vandområdeplaner til en værdi af 6,6 milliarder kroner skal give rent vand og rig natur i Danmark. Miljøminister Kirsten Brosbøl præsenterer planerne i dag.

 • Kommuner og vandråd har leveret varen

  Publiceret 16-12-2014

  Kommuner og 23 lokale vandråd har givet forslag til, hvordan man får mest miljø for pengene i de danske vandløb.

 • 6,6 mia. kroner til renere vand og bedre natur

  Publiceret 16-12-2014

  I dag har miljøminister Kirsten Brosbøl præsenteret en vand- og naturindsats for næsten syv mia. kroner. Indsatsen vil give renere vand og bedre natur lige fra Skagens Gren til Det Sydfynske Øhav.

 • Ny aftale giver over 80 millioner kroner til renere luft i hovedstaden

  Publiceret 15-12-2014

  København og Frederiksberg Kommune er gået med i Miljøministeriets indsats om at bekæmpe luftforurening i hovedstaden med over 10 mio. kroner. I alt bliver der givet mere end 80 mio. kroner til udstyr på busser, der gør luften renere.

 • Miljøministeren sikrer beskyttelse af fremtidens drikkevand

  Publiceret 12-12-2014

  Regeringen sikrer 227 mio. kroner til opgaven med at kortlægge grundvandet. Dermed kan nye drikkevandsboringer beskyttes.

 • Kommuner afleverer forslag til ny nationalpark

  Publiceret 12-12-2014

  Fem nordsjællandske borgmestre har i dag afleveret deres forslag til en ny nationalpark i Nordsjælland til miljøminister Kirsten Brosbøl.

 • Miljøministeren skrotter planlagt p-afgift i naturen

  Publiceret 12-12-2014

  Naturstyrelsen har varslet, at 19 strande og naturområder skulle have parkeringsafgift fra foråret. Men Kirsten Brosbøl sløjfer nu planerne.

 • Tættere på arbejdsmarkedet med naturen

  Publiceret 11-12-2014

  Naturen har fået borgere på kanten af arbejdsmarkedet tættere på, viser resultater fra regeringens indsats for borgere, der er langt fra arbejdsmarkedet.

 • Aarhus kan få Danmarks svar på New York High Line

  Publiceret 11-12-2014

  En forladt betonbro i Aarhus skal med støtte fra Miljøministeriet gøres til et grønt område med kreative aktiviteter, der binder midtbyen og havnen sammen. På den måde får Aarhus sin egen udgave af New Yorks verdensberømte High Line Park.

 • Nyt lovforslag sikrer billige boliger i hele byen

  Publiceret 10-12-2014

  Med låneramme og planlovsændringer får de store kommuner et længe efterlyst redskab til at sikre byer med boliger til alle

 • Nyt kemi-samarbejde skal bane vej for nye miljøvenlige løsninger i danske virksomheder

  Publiceret 09-12-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl lancerer i dag et nyt partnerskab, hvor virksomheder, forskere og eksperter samarbejder om at udskifte problematiske stoffer i virksomhedernes produkter til gavn for vækst og beskæftigelse.

 • Flere landmænd kan nemmere udvide besætningen

  Publiceret 09-12-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl ændrer reglerne, så landmænd i udvalgte områder nemmere kan udvide med flere husdyr, hvis det ikke går ud over miljøet.

 • Brosbøl: Vi skal have flere moser og enge

  Publiceret 08-12-2014

  I tråd med regeringens Naturplan Danmark har miljøminister Kirsten Brosbøl genetableret et nyt, stort moseområde i Bidstrup Skovene ved Roskilde. Det vil gavne sjældne dyr og planter.

 • Miljøministeren slår et slag for havet

  Publiceret 04-12-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl opfordrede til at slå et slag for havet, da hun åbnede temadag på Den Blå Planet om administrationen af aktiviteter til vands.

 • Presseinvitation: Første skridt mod en plan for havet

  Publiceret 03-12-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl præsenterer torsdag den 4. december et nyt administrationsgrundlag for forvaltning af havet på Den Blå Planet i København.

 • Hver anden tænder forkert op i brændeovnen

  Publiceret 29-11-2014

  Brændeovne er den største danske kilde til udledning af sundhedsskadelige partikler. Ny kampagne skal lære os at tænde brændet i toppen, så man fjerner op til 80 procent af partiklerne i optændingsfasen. Samtidig er miljøminister Kirsten Brosbøl på...

 • Nyt partnerskab skal bane vej for mindre madspild

  Publiceret 28-11-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl lancerer nu et partnerskab med landbruget, industrien, detailhandlen, storkøkkener og forbrugerorganisationer for at fjerne barrierer i kampen mod madspild.

 • Kommuner og regioner vil have grønne lamper og køkkener

  Publiceret 27-11-2014

  Kommuner og regioner i Miljøministeriets Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb vil fremover stille nye grønne krav til indkøb af udstyr til storkøkkener og til belysning. Det kan både reducere CO2-udledning og hive markante økonomiske besparelser...

 • Spildevandsslam kan skabe vækst og arbejdspladser

  Publiceret 26-11-2014

  Et nyt forsøg skal hente fosfor ud af spildevandsslam. Dermed kan danske virksomheder i fremtiden måske slippe for at importere næringsstoffet, der globalt bliver en mangelvare. Miljøminister Kirsten Brosbøl ser stort potentiale i forsøget.

 • Aftale om oprensning i Esbjerg Havn

  Publiceret 25-11-2014

  Der er indgået aftale mellem staten, Esbjerg Kommune og Esbjerg Havn om at fjerne forurenet sand i Esbjerg Havn til gavn for både miljøet og havnen. Arbejdet går i gang allerede i 2015.

 • Digital kvikskranke sætter skub i virksomheders vækst

  Publiceret 25-11-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl vil gøre det enklere for flere end 5.000 virksomheder at få deres miljøgodkendelse. Et nyt lovforslag sikrer en hurtig og enkel sagsbehandling, der forkorter ventetiden for mindre miljøbelastende virksomheder.

 • I dag bliver københavnernes juletræ fældet

  Publiceret 24-11-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl og overborgmester Frank Jensen fælder i dag juletræet til Rådhuspladsen i København i Gribskov.

 • Københavnernes juletræ er fældet

  Publiceret 24-11-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl og overborgmester Frank Jensen har fældet træet til Rådhuspladsen i København.

 • Finanslov styrker udviklingen af grøn teknologi

  Publiceret 23-11-2014

  Med årets finanslov fremtidssikrer regeringen, SF og Enhedslisten støtten til udvikling af miljøteknologi. Efterspørgslen efter de grønne støttekroner er stigende, og nu får Miljøministeriets pulje til miljøteknologi sin egen lov.

 • Miljøminister: Sælg tryghed i stedet for skadelig kemi

  Publiceret 20-11-2014

  Industrien skal fjerne skadelig kemi fra deres produkter. Både for at beskytte forbrugerne, men også for at stå stærkere i den internationale konkurrence. Sådan lyder opfordringen fra miljøminister Kirsten Brosbøl på Kemiens Dag.

 • Virksomheder vil betale dyrt for ideel placering

  Publiceret 19-11-2014

  Erhvervslivet er villige til at betale 30-40 procent højere husleje, hvis en metro- eller letbanestation er nabo. Det er en af konklusionerne i ny rapport om erhvervslivets placering.

 • Brosbøl samler miljøministre i kemi-opråb til nye kommissærer

  Publiceret 19-11-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl og syv af hendes europæiske ministerkolleger lægger på dansk initiativ pres på EU’s nye kommissærer med et fælles brev, hvor de beder EU om at stramme op i forhold til arbejdet med at sikre forbrugerne mod skadelig kemi.

 • Brosbøl sender vinder-fotograf på bisontur

  Publiceret 18-11-2014

  Danskerne har delt deres yndlingsnatur i #voresnatur-kampagnen, og nu har miljøministeren valgt sit yndlingsbillede.

 • Brosbøl udvider skov ved Skanderborg

  Publiceret 17-11-2014

  En helt ny skov i Skanderborg skal være bindeled mellem eksisterende natur. I anledning af Naturplan Danmark plantede miljøminister Kirsten Brosbøl i dag de første træer.

 • Hormonforstyrrende stoffer koster EU milliarder hvert år

  Publiceret 17-11-2014

  Ny rapport viser, at landene i EU kan spare enorme beløb hvert år, hvis anvendelsen af hormonforstyrrende stoffer bliver reduceret. De nordiske miljøministre kræver i fællesskab handling i EU.

 • Finanslov sikrer tusindvis af billigere boliger

  Publiceret 13-11-2014

  Tusindvis af nye, billigere boliger i de store danske byer, som er til at betale for helt almindelige lønmodtagere. Det er resultatet af regeringens nye finanslovsaftale med SF og Enhedslisten.

 • Grøn milliard sikret på årets finanslov

  Publiceret 12-11-2014

  Regeringens finanslovsaftale med SF og Enhedslisten har fået et markant grønt aftryk med mere end én mia. kroner over de næste fire år. De skal sikre et mere bæredygtigt Danmark.

 • Flere danskere skal vælge miljømærkede varer

  Publiceret 06-11-2014

  Det nordiske miljømærke Svanen kan i dag fejre 25-års-fødselsdag. Mærket har været en bragende succes i Danmark, og antallet af svanemærkede produkter er mere end fordoblet på seks år. Men fødselaren har stadig masser af uudnyttet potentiale, mener...

 • Danmark har gyldige vandplaner

  Publiceret 06-11-2014

  I sidste uge blev vandplaner for perioden 2009-2015 vedtaget, offentliggjort og rapporteret til EU-Kommissionen. Dagens dom fra EU-domstolen om manglende vandplaner får derfor ingen konsekvenser.

 • Naturen skal være løftestang for socialt udsatte

  Publiceret 01-11-2014

  Regeringen afsætter 15 millioner kroner til projekter, der kan give blandt andre utilpassede unge og de svageste grupper i samfundet bedre mulighed for at komme ud i naturen.

 • Brosbøl vil lukke ældre dambrug

  Publiceret 31-10-2014

  Miljøministeren vil med 20 millioner kroner i hånden opkøbe og lukke 15 til 20 ældre dambrug. Dermed kan spærringer i vandløb fjernes, så fisk kan færdes frit.

 • Knowledge Cotton Apparel får årets miljøpris for grøn herrekollektion

  Publiceret 31-10-2014

  Tøjproducenten Knowledge Cotton Apparel har udviklet en bæredygtig kollektion, hvor der er fokus på miljøet hele vejen gennem produktionen. Virksomheden bliver nu belønnet med Miljøministeriets CSR Environment-pris 2014.

 • Danmark har fået sine første vandplaner

  Publiceret 30-10-2014

  Ny plan for vandmiljøet vil give renere vand i åer, søer og langs kysterne med et rigere dyre- og planteliv.

 • 10 millioner kroner skal give nyt liv til stenrev

  Publiceret 30-10-2014

  Regeringen har som en del af Naturplan Danmark afsat 10 millioner kroner til at genoprette et stenrev i Danmark. Stenrevet vil blive en oase for hundredvis af arter, hvoraf mange er truede i den danske natur.

 • Region Syddanmarks indkøbskurv bliver grønnere

  Publiceret 29-10-2014

  Regionsrådet i Region Syddanmark har netop besluttet at gå med i Miljøministeriets Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb. Dermed forpligter regionen sig til at foretage grønne indkøb på en række områder.

 • Millioner klar til flere skove

  Publiceret 29-10-2014

  Mere natur på vej til danskerne, efter Miljøministeriet har fået forlænget skovrejsningsordning fra EU.

 • Regeringen moderniserer krav til virksomheders miljørapportering

  Publiceret 28-10-2014

  I dag lancerer erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen og miljøminister Kirsten Brosbøl sammen en række nye initiativer, der moderniserer og forenkler virksomheders miljørapportering – og samtidig hjælper miljøvenlige virksomheder til at blive...

 • Virksomheder sætter kroner og øre på forurening

  Publiceret 28-10-2014

  Med en ny type regnskaber sætter store virksomheder kroner og øre på deres samlede miljøbelastning. Novo Nordisk og IC Group var de første i Danmark, og nu vil også Arla og Mærsk Drilling bruge metoden. Miljøministeriet bidrager til at udbrede...

 • Lossepladser skal begraves

  Publiceret 28-10-2014

  Alle EU-lande mister i dag en masse værdier, fordi affald ligger på lossepladser eller brændes af. Det vil Kommissionen gøre op med i et nyt affalds-forslag, som EU´s miljøministre i dag diskuterede på rådsmødet i Luxembourg den 28. oktober 2014.

 • Regeringens Naturplan Danmark er klar

  Publiceret 27-10-2014

  Statsminister Helle Thorning-Schmidt og miljøminister Kirsten Brosbøl præsenter i dag mandag den 27. oktober Naturplan Danmark på Kalvebod Fælled.

 • Danmarks natur får en 2020-plan

  Publiceret 27-10-2014

  For første gang nogensinde har en dansk regering præsenteret en samlet, langsigtet og strategisk plan for Danmarks natur. Planen skal sikre ny og bedre natur til danskerne, og udstikker retningen for dansk naturpolitik frem mod 2020.

 • Ekstreme oversvømmelser vil ske langt oftere i fremtiden

  Publiceret 25-10-2014

  Flere, større og hyppigere oversvømmelser og nogle af Europas højeste skadesomkostninger. Ny rapport giver for første gang overblik for konsekvenserne for Danmark ved et ændret klima.

 • Naturen på Skagens Gren skal reddes

  Publiceret 23-10-2014

  Danmarks top bliver klippet, når Miljøministeriet sammen med Frederikshavn Kommune går i gang med at redde naturen på Skagens Gren.

 • Planloven er sat under lup

  Publiceret 21-10-2014

  KL og Miljøministeriet er gået i gang med at nærstudere planloven for uhensigtsmæssige barrierer. Udvalget afleverer anbefalinger i foråret 2015.

 • Slut med uigennemskuelige priser for forurenet spildevand

  Publiceret 20-10-2014

  Når et firma sender forurenet spildevand til renseanlægget skal de have en regning, der svarer til omkostningerne for rensningen.

 • Vores tøj koster miljøet tre milliarder kroner om året

  Publiceret 20-10-2014

  En ny type miljøregnskab sætter for første gang kroner og øre på den pris, miljøet betaler for vores tøjproduktion. Brug regnskabet til at gøre det bedre, lyder opfordringen fra miljøminister Kirsten Brosbøl.

 • Brosbøl: Historisk aftale for klodens natur

  Publiceret 16-10-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl glæder sig over, at der er enighed om en international aftale, der sikrer midler til at standse tilbagegangen i klodens dyr og planter.

 • Hård kamp for at lande global aftale om naturen

  Publiceret 15-10-2014

  Miljøminister Kirsten Brosbøl sidder med i de afgørende forhandlinger ved FN’s Biodiversitetskonference i Sydkorea. Her mødes miljøministre fra hele verden for at få realiseret en aftale om at standse tilbagegangen for naturen.

 • Nye krav til brændeovne i Europa giver renere luft til danskerne

  Publiceret 15-10-2014

  Danske brændeovnsproducenter kan se frem til et stærkt voksende europæisk marked for renere brændeovne. Efter dansk pres har EU-landene nu besluttet nye, strengere miljøkrav til brændeovne og -kedler, der vil gøre luften renere.

 

Søg i nyheder